Преговори във ВМЗ Сопот

26 октомври 2012 в 08:02 1368 0

ВМЗ Сопот
ВМЗ Сопот

Работниците от ВМЗ Сопот ще се срещнат с ръководството на предприятието, за да изяснят какви сделки могат да бъдат финализирани, така че да постъпят пари в сметките на завода.

Целта е да се изплатят заплатите на хората, които не са взимали възнаграждения от август. Днес те отново ще излязат на мирно шествие пред завода. Работниците са категорични, че остава стачната готовност, докато не стане ясно кога ще бъдат изплатени дължимите суми. Ако след срещата с ръководството на предприятието исканията им не бъдат удовлетворени, следващата седмица те ще  престъпят към ефективни протести.

Вчера работници излязоха на протестно шествие. До блокиране на Подбалканския път не се стигна, защото още преди началния час на протеста полицията отклоняваше движението по обходни маршрути.

В шествието се включиха над 2 хиляди служители на оръжейния гигант. Въпреки че сметките на предприятието вече са разблокирани, хората запазват стачната си готовност, докато не стане ясно кога ще получат пари за заплати и материали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови