Вместо документи, БНТ изпрати опровержение

Последна промяна на 26 февруари 2013 в 16:01 6090 6

Вместо проектодоговора с фирмата собственик на обществения мултиплекс и офертата, която тя е отправила, Българската национална телевизия (БНТ) изпрати на редакционната ни поща опровержение по повод публикацията на OFFNews  "БНТ готви “данък цифровизация” в полза на Цветан Василев".

Публикуваме го едно към едно, като отново напомняме, че очакваме да получим предложената от "Фърст диджитал"  оферта към БНТ, както и самия договор, когато такъв бъде сключен. Той ще бъде най-точното доказателство за това съблюдаван ли е или не общественият интерес. 

"Във връзка с днешна публикация в електронното издание OffNews.bg БНТ официално заявява: Нито едно от твърденията, засягащи Българска национална телевизия в публикацията със заглавие "БНТ готви "данък цифровизация" в полза на Цветан Василев" не отговаря на истината!

Със заповед на генералния директор в БНТ е създадена специална работна група, която от месеци работи и преговаря по всички пaраметри на договора за ефирно цифрово разпространение на програмите на телевизията. Тази дейност е свързана с приетия от Министерски съвет План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) на територията на Република България. 

Нито една от цифрите, посочени като параметри в споменатите договори на БНТ, не е вярна! 

Категорично не отговаря на истината и твърдението, че УС на обществената телевизия е "подложен на силен натиск да подпише договора на възможно най-високата цена". За справка, според ЗРТ членовете на УС на БНТ нямат функцията и правомощия да подписват договори!

 В заключение бихме допълнили само, че по време на този мандат на управление, БНТ постигна значително намаление на цената в договора си за разпространение.

 Убедени сме, че професионалните стандарти и журналистическата етика ще гарантират корекции в информацията на колегите от OffNews.bg, включително и в частта с името на генералния директор на БНТ, което е Вяра Анкова, а не Янкова!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2013 в 16:10

*официално, извинявам се... :)

27.02 2013 в 16:09

Е сега е моментът по-малките конкуренти да ви подкрепят офиално с - да, нашето предложение е за Х млн., нашето - за Х млн., а това на Василев - за ХХ млн.

26.02 2013 в 20:40

А все пак този Управителен Съвет, не трябва ли да одобри договора преди тв-то, чрез директора да го подпише? Или Директора има друга идея???? -:)

26.02 2013 в 19:25

Официален отговор от държавна институция, в който четири от шест абзаца завършват с удивителна?
Силно. Интересно, това писмо на обидена ученичка ли е, или нов връх в стилистиката. Ясно че някой е много сърдит, но не неволната печатна грешка на едната медия, ще оправи батака в другата.

26.02 2013 в 16:41

Ами като нищо не е вярно да изпратят офертата, че да ги сравним :)

26.02 2013 в 16:32

Офнюз, как не ви е срам?! Не са им поискали 18 млн, а 28. И ще клекнат на 26, а не на 15.
Тези от БНТ защо се правят на застреляни?