Quantcast

Вигенин написал ода за 9 септември 1944 г. във Facebook

Последна промяна на 27 май 2013 в 21:25 11091 43

Възхвалата на 9 септември
Възхвалата на 9 септември

Ода за 9 септември 1944 г., написана от Кристиян Вигенин във Facebook през 2010 г., скандализира потребителите на социални мрежи.

По случай „празника“ за социалистите номинираният за външен министър Вигенин пише в профила си:

"9.9.1944 г. е начало на една уникална по своите мащаби и резултати социална трансформация в България. Нямаше богати, но нямаше и бедни. Нямаше неграмотни. Нямаше безработни. Хората нямаха контрол над властта, но имаха власт над собствения си живот. Униформите бяха задължителни, но младите не умираха от свръхдози, а момичетата не продаваха телата си...и т.н. Ей не такива размисли ме избива днес. Честит празник!".

Издигнатият за премиер Пламен Орешарски явно трябва да забрани използването на социални мрежи на министрите си, тъй като по-рано днес стана ясно, че и предложеният за министър за културата Петър Стоянович има доста фриволно поведение във Facebook.

На 26 февруари Стоянович е написал в профила си: “падна бойко и из нета плъзнаха храбри опозиционери, които до онзи ден не смееха и да пръднат публично. що за нация от комплексари!”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2013 в 23:26

Кое е типичното за антикомунистите? Логореята! Бълват много безсмислени думи. Не си живял тогава, личи си по глупостите, които пишеш!

15.11 2013 в 23:24

От кого е признат за престъпен, от иван костов:)))))))) Не ме разсмивай с тази глупост!

10.09 2013 в 12:39

абсолютна истина , а за всички , на които като другарите Ваджайнин и Перо им е мъчно , ами идете в Северна Корея другари и се насладете на социализма !!!

09.09 2013 в 02:18

УНИКАЛНЕ ИДИОТ !!!

02.06 2013 в 01:15

Само не казвай, че предпочиташ да се върнем 30-40-50 години назад.
Люти неокомсомолци не са ни нужни. Такива отрепки ако не беше пустата им младост щяха да бъдат офицери в ДС.

01.06 2013 в 04:06

Марш и ти при личния за направление.

01.06 2013 в 04:03

Респект, Анабел!

31.05 2013 в 15:45

Калинките излезнаха! Ура!
Да влязат малинките ! Леви, леви, хооодом марш !

29.05 2013 в 03:33

Всичко което пишете за соца е вярно, уважаеми господине. Спокойно си живеехме, до късно играехме на улицата, мечтаехме за колело тип "Балкан", и гледахме през витрините на Корекома как децата на шофьорите си купуваха шоколадови яйца! Които аз, уви, никога не опитах като дете. Родените през соца си умираха и щастливи, защото дори не знаеха какво има НАВЪН. Само предполагаха и все мислеха, че вси1ко там е много по-хубаво. Това си беше едно хубаво вегетиране, точно като в затвор.
За някои, чиято младост е минала тогава, това винаги ще си бъде щастливото време когато са били млади, силни, влюбени... и подслушвани навсякъде от партийния секретар, "топени" от най-близките си приятели, с рязани "модерни панталони", и прочие грозни унижения! Знаете ли какво е да си младеж на 17 и да ти подстригват косата нула номер пред цялото училище, защото била по-дълга и покривала ушите!? Или учителят по физическо да ти бие шамари, защото те е чул да казваш колко са по-добри Бийтълс от Веселие ребята?! Не говоря за отделни гадни случки, всеки ги е имал от това време, а за цялостното ПРЕЧУПВАНЕ на младежите от рано, да гледат стреснато и да се подчиняват на всякакви безумни заповеди, изкрещени от поредното партийно влечуго?! Отидете из цеховете на днешните частни предприятия! Как се отнасят с работниците? точно по същия начин, и то същите хора! Защо им го позволяват ли? Ами така са ДРЕСИРАНИ!
Много може да се каже още, ако говорим с примери. но за да обобщя, не, аз не съм зомбирана, аз признавам, че тревата беше по-зелена в моето детство, но това, което комунизмът ни ограби, като лично достойнство, чувство за свобода и ценност на човешката личност, увереност, че нещата зависят от теб самия, свобода да посетиш която си искаш държава ( а не само да четеш меланхолично за нея), всичко това и много повече - него няма как да върна! И сега като шефът ме пита имам ли претенции за нещо, искам ли нещо да предложа, и аз му кажа стреснато: "не!", той недоумява! Защото не е израснал през социализъма, когато да се пита беше забранено, да се мисли - нежелателно, а да се изказва собствено мнение - ерес!
Ето затова днес сме на тоя хал, и това не е зомбиране, а честно признаване на фактите и обстоятелствата! По-добре да си го кажем, отколкото са се правим, че не е имало нищо!
И да се върнем на Вигенин - повръща ми се от такива като него!!!

29.05 2013 в 03:18

Много плюсове, Денис :-) Точно така е!!!