В Суходол стартира първият Национален офроуд фестивал (на живо)

Последна промяна на 24 май 2013 в 07:00 3883 5

Национален офроуд фестивал – Prestigio. Снимка: Сергей Антонов

В столичния кв. „Суходол“ в петък стартира първото издание на Prestigio Национален офроуд фестивал. Официалното откриване на събитието е в 9.00 часа, когато ще бъде даден стар на гвоздея в програмата -

Траял Суходол. Повече от 30 екипажа ще мерят сили по специално изградено трасе с различни по трудност препятствия  а голямата награда ще бъде парична награда – според организаторите такава награда не е давана в българско офроуд състезание.

Освен паричните награди има и много предметни награди, които ще бъдат раздавани в други състезания.

Програмата за събота предвижда Ретро авто шоу от 10.30 часа, старт на първия манш от състезанието с АТВ, старт на 24-часова обиколка на София, дамско състезание за любителките на адреналина, състезание по майсторско шофиране за наградите на Great Wall.

Предвидени са и много развлекателни събития, като първата вечер гвоздеят на програмата ще бъдат D2.

Повече от 30 000 души се очаква да се съберат на първия Национален офроуд фестивал у нас, който стартира на 24 май в столичния квартал Суходол. Организатори на събитието са форумът OFFRoad - Bulgaria и Столична община.

"Общо са шест състезания - за професионалисти, за любители. Ще има конкурси и забавни игри за самите посетители, като общо наградите са над сто. Нашата идея е този фестивал да не е само офроуд, а това да е прекрасен повод за гостите да изкарат три прекрасни дни на чист въздух, с музика, добро настроение, екшън, адреналин", обясни Мартин Христов.

За всички гости е изграден къмпинг с необходимата инфраструктура, като достъпът навсякъде е безплатен. Предвидени са места за павилиони за храна и химически тоалетни. Фестивалът ще се проведе на площ повече от 200 декара, като земята основно е общинска. В тази територия попадат и частни имоти, които са предоставени безвъзмездно за трите дни на състезанието.

Състезанията ще бъдат предавани от OFFNews на живо със съдействието на организаторите на фестивала.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2013 в 22:34

много лошо изложиха се с излъчването на off-road-a!!!

25.05 2013 в 10:33

Добро утро, извинявам се че пак нахалствам, но само да попитам дали днес ще се излъчва off-road-a?

24.05 2013 в 17:28

Към екипа: хайде вече да спрем да "стартираме" и "финализираме".
Разбирам, да си нямаме наши думички, да ползваме чуждици.
Фестивалът започна.
Честит ви празник.

24.05 2013 в 12:40

Здравейте и благодарим за интереса към излъчването. В момента екипите ни са на мястото и правят всичко възможно да подобрят сигнала, но климатичните условия са против нас. Надявам се, че проблемите ще бъдат отстранени в най-скоро време! :)

24.05 2013 в 12:24

exo kakvo stava s izluchvaneto ima samo zvuk ?