Националният офроуд фестивал събира 30 000 гости край Суходол

OFFNews 22 май 2013 в 12:52 2978 0

Офроуд състезание.
Офроуд състезание.

Повече от 30 хил. души – гости и участници, се очаква да се съберат през уикенда край София на първия национален офроуд фестивал – Prestigio Национален офроуд фестивал.

Програмата на състезанията, които ще се проведат в рамките на три дни в столичния кв. "Суходол", беше представена в Столична община. Организатори на събитието са форумът OFFRoad-Bulgaria и Столичната община.

Голямата награда ще бъде връчена в категорията „Траял Суходол“ - състезание с високопроходими джипове по специално изградено трасе с препятствия.  Организаторите пазят в тайна сумата, която ще получи първенецът от това състезание, но увериха, че такава сума до момента не е давана на офроуд състезания в България и тя е рекордна за страната. Наградата е осигурена от основният спонсор на събитието – Prestigio, като компанията е подсигурила и предметни награди за останалите кръгове от фестивала.

В тази категория участие ще вземат около 30 участника. Приблизително по 30 души са заявили участие и в останалите кръгове от състезания в рамките на фестивала, като общият брой на състезателите се очаква да достигне 300 души.

Предвидени са състезания с АТВ, любителско състезание на затворено трасе, състезание за отборно дърпане на джип, ендуро (състезание с кросови мотори по пресечена местност), 24 часова обиколка на София и състезание за жени.

Останалите спонсори на събитието са подсигурили също парични и предметни награди, сред които комплект гуми за офроуд, автомобилни масла, козметика.

Общо 100 парични и предметни награди ще бъдат раздадени по време на състезанията.

За всички гости е предвидено място за къмпингуване с изградена инфраструктура, като достъпът навсякъде е безплатен. Предвидени са места за павилиони за храна и химически тоалетни. Фестивалът ще се проведе на площ повече от 200 дка, като земята основно е общинска. В тази територия попадат и частни имоти, които са предоставени безвъзмездно за трите дни на състезанието.

Заедно със състезанията са предвидени и развлечения. В събота от 16.00 часа е предвидено еротично шоу в импровизирана автомивка, игра на карти, ретро авто шоу. В рамките на фестивала ще има и два концерта - петъчната вечер ще бъде закрита от Д2, а в събота публиката ще забавляват БТР.

Посетете фен страницата на сайта ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!