Уволниха шефката на ДНСК

Елица Мартинова 18 септември 2013 в 11:22 4760 38

Милка Гечева, Снимка: БГНЕС
Милка Гечева, Снимка: БГНЕС

Досегашният началник на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева е уволнена снощи, съобщи в кулоарите на парламента бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.

По случая все още няма официална информация от Министерски съвет.

Павлова определи като Гечева като "отличен специалист, експерт и управленец". Бившият министър бе категорична, че уволнението на Гечева е политическо.

По думите й благодарение работата на Гечева е изиграла основна роля за благоприятната развръзка в ключови случаи като скандала "Дюнигейт", застрояването на Странджа, "Корал" и "Златна рибка".

Според Павлова това е ясен знак, че кабинетът смята да активира отново скандалните строителни проекти, които провокираха остро обществено недоволство през последната година.

В подкрепа на заключението си Лиляна Павлова даде за пример назначението на Калин Тихолов за министър на инвестиционното проектиране.

"Ясен знак е, че министърът на инвестиционното проектира, който под натиска на медиите и обществото бе сменен за 24 часа, е този човек, който е проектирал именно тези проекти по Черноморието. Сегашният министър, който живее предимно на социални помощи, е приближен до архитекта, проектирал незаконните обекти, и сега уволни безпрецедентно г-жа Гечева", коментира бившият регионален министър и заключи, че кабинетът няма намерение да спазва закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!