Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Турският президент съчувства на Ахмед Доган

20 януари 2013 в 08:56 1856 1

Абдулах Гюл. Снимка ЕПА/БГНЕС
Абдулах Гюл. Снимка ЕПА/БГНЕС

Президентът на Турция Абдуллах Гюл изпрати телеграма до Ахмед Доган, в която изразява дълбокото си съчувствие и съжаление от извършения опит за нападение в събота.

"С огромно съжаление научих за извършения опит за покушение върху вас по време на Националната конференция на ДПС. Най-голямото ни утешение е, че не сте пострадали. Надявам се, че властите в България в най-кратък срок ще разкрият причините за това нападение", казва турският държавен глава.

В обръщението си към Доган, Гюл подчертава, че в страната винаги ще се помнят действията му, посветени на турското малцинство в България.

Още в събота вечер на новината за атентата по време на Осмата конференция на ДПС предизвика реакцията на турското външно министерство. То излезе с писмена декларация, която „решително осъждаща” опита за покушение срещу политика.

Припомняме, че в събота по време на конференция на ДПС, 25-годишният Октай Енимехмедов се опита да убие Ахмед Доган. След възобновяването на мероприятието последва очаквано оттегляне на Доган от лидерския пост на политическата формация. За свой наследник той посочи "дясната си ръка" Лютви Местан.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!