Три версии за атентата срещу Златко Баретата

29 януари 2013 в 13:43 10891 9

Златко Баретата лежи ранен във фоайето на Съдебната палата, преди да бъде откаран в
Златко Баретата лежи ранен във фоайето на Съдебната палата, преди да бъде откаран в "Пирогов". Снимка: Булфото

3 са основните версии за атентата срещу Златко Баретата:

- Провалена голяма транзитна пратка за наркотични вещества

- Дадени свидетелски показания за един от лидерите на организираната престъпност

- Отмъщение на хората на Йоско Йосифов-Костинбродския за това, че го е издал.

Златомир Иванов бе прострелян тази сутрин в центъра на София на влизане в Съдебната палата.  Баретата оцеля въпреки 4-те куршума в тялото му. Ранен бе и един от охранителите му.

Ивайло Спиридонов, зам-шеф на СДВР поема случая. Създадена е работна група, в която са включени представители на "Контратерор", "Наркотици" и "Убийства"-СДВР, разказа пред OFFNews бивш служител от служба "Терор" в ГДБОП.

Първоначалните данни сочат, че е стреляно с калашник с оптически мерник. Автоматът вероятно е бил без стойка. Изводите за това са косвени - всички изстрели са попаднали сравнително ниско в тялото на Баретата, откъдето се съди, че стрелецът е имал проблем с отката.

По непотвърдена информация Златко Баретата е бил под контрол, за да не избяга като Галевите, и "Външно наблюдение" са проспали подготовката за атентата.

Както OFFNews вече съобщи, стрелци са чакали Баретата на всеки вход.

 Според нашия източник голям късмет е, че Баретата е вкаран през главния вход на Съдебната палата. Ако беше вкаран през задния вход, където е спирката на трамвай 5, със сигурност нямаше да мине без невинни жертви, коментира той.

Според него наскоро в службите са постъпили сигнали, че Баретата подновява мрежата си за разпространение на наркотици в София, в Бургас и Варна и се е сближил с Митьо Очите. Към момента редакцията няма потвърждение на тази информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!