Цацаров: Нападението над Баретата показва пълна безнаказаност

29 януари 2013 в 17:24 3523 3

Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС, архив
Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС, архив
 
Това аз бих нарекъл най-бруталното посегателство дори не с оглед фигурата, а с оглед на мястото и показаното брутално съзнание за пълна безнаказаност, което, дай Боже, да успеем да ликвидираме.

Това коментира от Брюксел главният прокурор Сотир Цацаров по повод нападението над Златомир Иванов-Златко Баретата. Той е в Брюксел заедно с министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и на правосъдието Диана Ковачева за срещи в ЕК.

Баретата е с осемгодишна присъда за ръководството на престъпна група за разпространение за наркотици, популярна като "Фирмата". Той беше съден и за убийството на Румен Стефанов-Алфа на 23 септември 2007 г. в Перник, но съдът го оправда по това обвинение.

В решението си магистратите от Софийски градски съд мотивираха по-леката присъда със смекчаващите вината обстоятелства, а именно – добрите характеристични данни на подсъдимия, чистото му съдебно минало, доброто му процесуално поведение, изразяващо се както в даване на обяснения, така и в съгласие за приемане на почти всички експертизи по делото без непосредствен разпит на вещите лица, влошеното му здравословно състояние в резултат от престоя на подсъдимия в следствения арест и затвора, съдът е снижил присъдата до осем години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!