Цветанов: Доган предложи Борисов за генерал-лейтенант

25 януари 2013 в 23:09 3078 6

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

От 2001 до 2005 г., когато премиерът Борисов беше главен секретар, тогава лично ДПС, лично оценката и подписът на лидера на ДПС Ахмед Доган беше предложил на тогавашната коалиция с НДСВ да бъде повишен в чин. Да стане генерал-лейтенант точно Борисов, и то за добра оценка.

Това припомни вътрешният министър Цветан Цветанов като контрапункт на критичния доклад на Ахмед Доган на конференцията на ДПС миналата събота.

Половината от този доклад беше насочен срещу ГЕРБ, срещу лидера и министър-председателя на България Бойко Борисов и той се представяше в една изключително черна светлина, обобщи Цветанов пред БНТ.

Кога е истината? Аз не мога да разбера. Това, което вчера се разигра в парламента, когато гледахме едни изключително важни законопроекти, които са свързани с националната сигурност, коментира вицепремиерът Цветанов.

Разследването срещу нападението над Ахмед Доган е в самия начален етап, каза още вътрешният министър.

Цветанов не изключва версията, че има поръчител на нападението над Доган.

Това е една от хипотезите и в целия този случай, докато не бъдат изчистени и отхвърлени всички възможни версии, всичко е възможно, каза Цветанов.

Членовете и симпатизантите на ДПС оказаха много силно насилие върху нападателя и това беше една излишна агресия, коментира още вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови