БСП: Излишно се удължава животът на парламента

Последна промяна на 28 февруари 2013 в 13:25 867 0

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

„Противопоставях се на удължаването на работното време на парламента, защото вижте с какво се занимават, с „Белене”. Безсмислена работа”, коментира на брифинг лидерът на БСП Сергей Станишев.

Думите му бяха коментар на речта, която президентът Плевнелиев държа по-рано в Народното събрание.

Според Станишев държавният глава не е подготвен със състава на служебния кабинет.

„Президентът няма готовност все още със служебен кабинет, той е посочил дата и това е негово право, ние ще се съобразим с нея. Настоявах да се влезе в ясна процедура, да има ефективност в управлението на страната. Служебно правителство, това е пълноценно правителство на Република България с всички пълномощия на Министерски съвет и може да вади ефективна политика на базата на ясна, кратка програма от спасителни мерки за тези два месеца и гарантиране на честни избори“, коментира червеният лидер.

Той намекна още, че не одобрява избраната от президента дата за предстоящите парламентарни избори – 12 май.

„На Великден не трябва да се правят избори, на 28-ми е Цветница, то и на 12 май има църковен празник, всяка неделя е някакъв църковен празник, тогава да не правим избори, това е най-евтиното“, коментира Станишев.

Той бе категоричен, че настоящото правителство в оставка може и трябва да свали цените на тока.

„Кой каза, че от 1 март ще се намалят цените, кой? Господин Борисов. Нека го изпълни, нали все още е министър-председател“, призова лидерът на БСП.

По думите на Станишев най-належащата задача пред служебния кабинет ще бъде да направи ревизия на икономическото състояние на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови