Цацаров: "Буда" излиза от гардероб със скелети

Последна промяна на 07 февруари 2013 в 10:16 1298 1

Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС

Това е една библиотека, един гардероб със скелети, който периодично в удобен политически момент напуска библиотеката, влиза в публичното пространство и после отново се прибира.

Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров уточни, че изразява своя гражданска позиция, отколкото позиция на прокурор по темата за досиетата и конкретно за досието "Буда".

Той посочи, че в случая не било важно, че досиетата касаят премиера. "Няма значение за кого става дума, може да става дума за всеки от нас. В един удобен момент нещо се вади, нещо излиза в публичното пространство. Колко е вярно, колко не е вярно, достатъчно е да се извадят картони, таблици и оттам насетне колелото се завърта по един и същи начин вече години, години, години. Библиотеката е една, в нея се вместват всякакви папки, "достатъчно е да са папки, достатъчно е да са стари, достатъчно е да се казват "Буда", "Зевс" или дявол знае как", каза Цацаров и посочи, че това е етап, който отдавна е отминал в бившите страни от прехода.

"Но сега у нас за съжаление, това е нещо, което е елемент от политическата действителност, дори елемент от политическата борба", заяви Цацаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2013 в 12:10

Г-н Цацаров, във всяка нормална държава, щом има гардероб със скелети, овластените да разследват подобни "смътни случаи" го правят, а не се ограничават само да го обговорят като медийни звезди. И го правят без да се интересуват от това дали са достатъчно стари скелетите, дали се казват “Буда”, “Зевс” или дявол знае как, дали се отнасят за премиер или за обикновен смъртен.
Та, спрете най-сетне с тази демагогия и си свършете работата.
Не искаме в един удобен момент нещо да се вади, нещо да излиза в публичното пространство и то да си стои там, а вие и подотчетните ви служби да завъртате колелото все по един и същ начин, когато се отнася за властимащите, без значение дали е вярно или не е. Искаме да разследвате дали е вярно, а не да ни хвърляте прах в очите. За това, г-н Цацров, си има медии, те са по тази част с праха. Вие сте, за да защитите законността в тази държава. Не го ли направите, ще излезе, че се избран за нещо съвсем друго, което няма нищо общо с нея.