Цацаров: "Буда" излиза от гардероб със скелети

07 февруари 2013 в 10:16 1891 1

Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС

Това е една библиотека, един гардероб със скелети, който периодично в удобен политически момент напуска библиотеката, влиза в публичното пространство и после отново се прибира.

Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров уточни, че изразява своя гражданска позиция, отколкото позиция на прокурор по темата за досиетата и конкретно за досието "Буда".

Той посочи, че в случая не било важно, че досиетата касаят премиера. "Няма значение за кого става дума, може да става дума за всеки от нас. В един удобен момент нещо се вади, нещо излиза в публичното пространство. Колко е вярно, колко не е вярно, достатъчно е да се извадят картони, таблици и оттам насетне колелото се завърта по един и същи начин вече години, години, години. Библиотеката е една, в нея се вместват всякакви папки, "достатъчно е да са папки, достатъчно е да са стари, достатъчно е да се казват "Буда", "Зевс" или дявол знае как", каза Цацаров и посочи, че това е етап, който отдавна е отминал в бившите страни от прехода.

"Но сега у нас за съжаление, това е нещо, което е елемент от политическата действителност, дори елемент от политическата борба", заяви Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови