Блокираха сайта bivol.bg

Последна промяна на 06 февруари 2013 в 15:45 5563 24

Атаката идва от неизвестен сайт – anonine.com. Снимка: sxc.hu
Атаката идва от неизвестен сайт – anonine.com. Снимка: sxc.hu

Сайтът bivol.bg, който разкри досието „Буда“, беше блокиран.

Анализът показва, че сме подложени на DDOS атака през анонимизиращ VPN, от който идват стотици запитвания. Работим за подобряване на връзката и молим за търпение, съобщиха във Facebook страницата си от bivol.bg.

Атаката идва от неизвестен сайт – anonine.com, обясни пред БГНЕС един от собствениците на „Биволъ“ Асен Йорданов.

„Няма съмнение, че това е свързано с предстоящото публикуване на нови документи по досието Буда. "Получавали сме доста предупреждения и заплахи, включително и анонимни, или пък обаждане по телефона и мълчание в слушалката", каза още Йорданов.

Той уточни, че базата данни не е засегната и не са унищожени публикациите.

Към момента страницата вече е достъпна.

"Молим журналистите да не пишат, че сайтът е хакнат. Сайтът ни не е хакнат, а флуднат, има огромна разлика", написаха авторите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2013 в 23:23

"Да погледнем обаче и кои са собствениците на прословутият сайт “Бивол”. Това са Алберта Леон Алкалай и Асен Недялков Йорданов. Алберта Леон Алкалай e, управител на PR агенцията “ИМИДЖ АДВЪРТАЙЗИНГ” чието финансиране е от компанията “АЙДИЪС ФОР ЯНГ ИМИДЖ” ООД със седалище САЩ. Представител на тази компания за България е г-н Асен Янчев Кузмов. Кой е Асен Янчев Кузмов? Той е кандидат за общински съветник в Поморие от квотата на БСП и има тесни взаимоотношения с НДСВ, тоест не е трудно да се досети човек, че тук иде реч за Тройната коалиция заедно със СДС. Главен редактор на електронният вестник “Бивол” е Атанас Чобанов, който се кипри на 5 място в листата на синята коалиция за изборите в Европарламента."
source: http://bgvestnik.co.uk/

08.02 2013 в 20:22

Аз между дгугото не разбрах какво толкова важно казахте че някой ви болкира . Нещо по ясно какво точно е направил Бойко Борисов. Дати Часове. Засегнати хора. Свидетели. Анонимни потърпевши. Може бе някакви документи. Аз си мисля че потърпевш е самия Министър председател. Защото плюете без доказателства. Платени журналисти. Така си мисля аз.

06.02 2013 в 22:02

Нека да съдим по делата! До момента - браво на ОффНюз!

06.02 2013 в 20:29

Усещам, че и в този сайт има редовни платени привърженици на Боко Тиквата, и драскат коментари по цял ден. Май ще има поредна статия за издънка на някое от тези компютърни мишлета!

06.02 2013 в 19:31

Говориш пълни глупости Nik Nikolov.

06.02 2013 в 19:11

Ти започна с обидите. А от това - "Какво значение има колко е мишок главният редактор..." се вижда, че се "наслаждаваш" на заглавията, а не четеш. Колкото до мисленето - няма да мина в твоя отбор на "немислещите". Аре, със здраве. И се извинявам за "майчината" намеса. Без да искам ти слязох на нивото. Аре, със здраве.

06.02 2013 в 18:59

Не знам за моята, но твоята със сигурност е добра в смученето, щом е родила такъв тъпанар. А за мисленето - остави, не е за тебе.

06.02 2013 в 18:35

г-н Калин Ангелов, той е стоял там достатъчно дълго време, не е избягал веднага. 4 години да си послушко как Ви се струва? Вие бихте ли го направили? Ако г-н Йончев се почуства засегнат от фактите, нека сам обясни. Все пак "говорим" за него.

06.02 2013 в 18:25

Мисля, мишка щеше да бъде ако беше останал там.
Като гледам, излязъл е от сигурността на редовната заплата и се бута, като прави един никакъв сайт, като този, доста влиятелна интернет медия.
А тази обосновка как ви се струва?

06.02 2013 в 18:20

Г-н Йончев е бил гл. редактор на в-к Телеграф в продължение на 4 години. Бил е назначен лично от Ирен Кръстева, когато тя купила вестниците. Изпълнявал е заръките на Делян Пеевски какво да се пише. Под негово ръководство журналистите са пишели оди за Боко Тиквата. Достатъчна обосновка ли е това?