Царски зам.-министър уби двама в катастрофа

Владимир Йончев 22 август 2012 в 23:38 7126 4

Красимир Катев с Милен Велчев и Георги Велчев. Снимка: БГНЕС
Красимир Катев с Милен Велчев и Георги Велчев. Снимка: БГНЕС

Красимир Катев - зам.-министър на финансите в кабинета на Симеон Сакскобургготски е водачът, причинил смъртта на двама млади мъже край Балчик.

Катастрофата стана около 2 часа в сряда при разклона за село Момчил. Фолксваген със софийска регистрация е навлязъл в насрещната лента и е ударил чело движещия се в платното си Опел с варненска регистрация.

При удара двама пътници в опела са загинали на място. Те са на 20 и 25 години и са от село Оброчище.

По-късно вечерта се разбра, че виновният водач е бишият зам.-министър.

В катастрофата е пострадала и дъщеричката му Лора, която е на 7 години. Тя е закарана в болницата във Варна със сериозна коремна травма.

Според агенция "Блиц" медиците във Варна цял ден са очаквали специализиран екип от София, който щял да дойде със самолет, а Катев щял да плати курса. Няма потвърждение дали такъв екип е пристигнал.

Красимир Катев бе част от екипа лондонски юпита, които дойдоха на власт, заедно с царя.

В момента Катев е член на борда на българското представителство на ВТБ Капитал (Внешторгбанк), която купи Булгартабак, стана спонсор на Левски и имаше интерес към покупката на БТК, която все още не е финализирана.

Шеф на руската банка в България е бившият началник на Катев Милен Велчев, а в управата е и брат му Георги, известен с многото си хотели по морето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови