Стреляли с автомат "Калашников" по Златко Баретата

30 януари 2013 в 14:30 3490 1

Оттук бе стреляно по Златко Баретата. Снимка: Юлиан Христов
Оттук бе стреляно по Златко Баретата. Снимка: Юлиан Христов

Оръжието, с което е стреляно по Златомир Иванов - Златко Баретата, е автомат "Калашников"-47, калибър 7,62,  съобщи БНР.

То е било намерено при огледа на таванското помещение в сградата срещу Съдебната палата, откъдето вчера сутринта бе стреляно срещу Баретата, съобщиха източници от СДВР.

Намерени са и други веществени доказателства.

Вчера двете версии, по които полицията работеше за оръжието, бяха то да е или карабина с оптически мерник, или автомат "Калашников". От пожара обаче части от оръжието са изгорели.

Ще бъдат назначени експертизи на част от веществените доказателства, които да докажат дали това са вещите, които неизвестният стрелец е оставил на тавана, след което го е опожарил.

Заради изключително тежкото му състояние Златомир Иванов - Баретата все още не е бил разпитван за вчерашната стрелба пред столичната Съдебната палата. Прокуратурата работи по "стандартните" при такива случаи версии, свързани с личния живот, с бизнес отношения, с контактите и водените досъдебни производства, обяви зам. градският прокурор Роман Василев. 

Той беше сред първите, които видяха Баретата, преди да бъде откаран в "Пирогов", но Златомир Иванов не му е казал нищо, докато е бил в съзнание. От прокуратурата нямат отговор на въпроса защо в този ден Баретата решава да влезе точно през централния вход, а не откъм ул. "Позитано", както правел винаги досега. По неофициална информация полицията е открила празен апартамент на тази улица, точно срещу входа на палатата. За момента обаче няма данни дали той е бил използван от евентуален втори екип, който е чакал Иванов да влезе от там.

Мястото на стрелеца е с идеална видимост към кабинета на главния прокурор и две от съдебните зали, в които се гледат дела срещу организирани престъпни групи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови