Червените искат оставките на управляващите

Елица Мартинова 30 януари 2013 в 12:15 1304 3

Атанас Мерджанов Снимка: БГНЕС
Атанас Мерджанов Снимка: БГНЕС

С политическа декларация, прочетена в сряда в пленарната зала, депутатите от „Коалиция за България“ поискаха оставките на управляващите заради „ширещата се организирана престъпност, която набира сили“.

Декларацията бе прочетена от депутата Атанас Мерджанов.

Като пример за „хаоса в държавата“ левицата посочи покушението срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган и стрелбата срещу Златко Баретата:

"Само два дни, след като българските граждани дадоха шанс за развитие на демокрацията в България, само десет дни след опита за друго покушение - това на един от лидерите на опозицията, само ден преди устния доклад на ЕС за напредъка на България в битката с престъпността, обществото е потресено от бруталното, показно посегателство върху човешкия живот и здраве. Посегателството върху конституционното право на живот. Право на всеки гражданин, независимо от неговия човешки, социален, правен и личностен статус.

Без съмнение това е нагло покушение срещу демократичните устои на държавата и сигурността на гражданите. Покушение срещу държавността. Още един акт, който хвърля сянка върху европейското лице на България и петни името на страната.

Това е поредното доказателство, което опроверга тезата на управляващите, че е пречупен гръбнакът на организираната престъпност. Немощ срещу насилието, срещу посегателството върху личността и отсъствието на гаранции за сигурността на гражданите. Това е демонстрация на една катастрофирала политика, автори на която са Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Насилието е опасна игра. То е заплаха. Не го подминавайте с политически цинизъм. Затова единствено достоен е ходът да подадете оставка. Господа управляващи, подайте си оставките!

Ден по-рано на пресконференция лидерът на БСП Станишев също поиска оставки "3 в 1". Освен образователния министър Игнатов червеният лидер посочи, че кабинета трябва да напуснат още вътрешният министър Цветанов и земеделският министър Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!