Станишев: Сидеров ще получи антикорупционната комисия (видео)

Нели Чолашка Последна промяна на 11 юни 2013 в 15:45 3889 4

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Единственото нещо, което е поискал Волен Сидеров е антикорупционната комисия и не виждам защо да не я получи, след като "Атака" не е участвала пряко във властта, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той каза това в отговор на въпрос на каква цена Сидеров спаси кворума на заседанието на Народното събрание, на което беше гласувано правителството на Пламен Орешарски.

Лидерът на социалистите напомни, че в крайна сметка "Атака" не гласува за правителството "Орешарски".

"БСП и "Атака" имат огромни идеологически различия. Сидеров си има свои политически интереси. Той обяви, че една от основните му цели е да не допусне ГЕРБ отново на власт, защото след две години подкрепа за Бойко Борисов получи смазване и рекет", коментира още Станишев.

По думите му вече ясни повечето зам.-министри (досега официално не е обявен нито един), както и някои областни управители.

Станишев обяви още, че БСп ще подкрепи за кмет на Варна Христо Бозов.

Лидерът на БСП е изненадан от решението на прокуратурата, че тримата участници от записания със СРС разговор в Банкя - Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, не са извършили престъпление.

Юристите на левицата са категорични, че този разговор доказва търговия с влияние и опит за възпрепятстване на правосъдието.

Относно обещаните социални мерки, като поевтиняване на лекарствата и намаляване таксата за най-възрастните за посещение при лекар, Станишев каза, че правителството трябва "да стабилизира малко от малко бюджета".

Той повтори казаното от Орешарски и министрите му, че държавата е в много лошо състояние и има опасност да загуби много европейски пари заради некомпетентност при усвояването на еврофондовете.

"В Брюксел имах срещи с вицепрезидента на ЕК, който изрази тревогата на ЕК, че най-бедната страната в ЕС - България тежко изостава в усвояването на еврофондовете.

Първото посещение на премиера Орешарски ще бъде в Брюксел и основната тема на разговорите ще бъдат спешните мерки, които трябва да вземе правителството във взаимодействие с ЕК за наваксването и за рисковете, които са се оформили заради некадърното управление на Борисов и компания", коментира още Станишев.

Той обеща и сериозни реформи в съдебната система след спешните промени в работата на службите, но предупреди, че реформата в правосъдието не може да стане за 2 месеца, а ще отнеме много време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2013 в 12:04

Най-много мразя комунистите!
А най- много обичам мъртвите комунисти!
Както преди години немските офицери са казвали: "Тъй комунистн? Немедлено розстрелят!"
Мир и благоденствие в България ще има, когато изчистим страната от комунисти.

12.06 2013 в 00:15

Поговорката :" Господ на луда крава рога не дава", май няма да се окаже вярна в този случай...

11.06 2013 в 20:37

Ако сега нещата са честни а преди е имало измами просто ще има одобрени проекти от други кандидати, нали?

дори да вземат да разследват измамите и да пъхат в затвора, който е мамил.

Това дето написа е безумна глупост подобна на изказването на Станишев.

Само дето реалността е малко по-различна, нали?

Простата идея на Станишев е да крадат от парите за съфинансиране. Ако се спрат европарите се освобождават едни пари от бюджета (20% до 50%) от проектите. тези пари бързо и ловко могат да се усвоят от близки и познати.

11.06 2013 в 20:01

НЯМА ПАРИ НА СТАНИШЕВ ИМА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ НЕУСВОЕНИ ПОРАДИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ,ЗАЩОТО ПАРИТЕ СЕ ДАВАТ ЗА ПРОЕКТИ,А ПРОЕКТИТЕ ГИ ПИШЕХА САМО ПО ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ ГЕРБ ИЛИ С ЛИЧНОТО ОДОБРЕНИЕ НА БОРИСОВ!НАЙДЕНОВ МНОГО-ДОБРЕ ЗНАЕ КАК СЕ УСВОЯВАХА ПАРИТЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ, ОТ КРУПНИТЕ ЗЪРНЕНИ ФИРМИ БЛИЗКИ ДО ВЛСТТА ,А ЗА ДРЕБНИТЕ СЕЛСКОСТОПАНСКИ ФИРМИ?ИЗОБЩО ДОКАТО ГЕРБ ПРЕЧАТ ТРУДНО ЩЕ СЕ УСВОЯТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА,ДА НЕ ЗАБРАВИМ КАКВО НАПРАВИ МИНАЛАТА СЕДМИЦА ЦВЕТАНОВ В БРЮКСЕЛ,ПОИСКА ДА СЕ СПРАТ ПАРИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО ГЕРБ НЕ СА НА ВЛАСТ,ПО-ГОЛЯМА НАГЛОСТ ОТ ТАЗИ ИМА ЛИ?-КЪДЕ Е ВИНАТА НА СТАНИШЕВ ТУК?!