Станишев: Сидеров ще получи антикорупционната комисия (видео)

Нели Чолашка 11 юни 2013 в 15:45 4362 8

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Единственото нещо, което е поискал Волен Сидеров е антикорупционната комисия и не виждам защо да не я получи, след като "Атака" не е участвала пряко във властта, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той каза това в отговор на въпрос на каква цена Сидеров спаси кворума на заседанието на Народното събрание, на което беше гласувано правителството на Пламен Орешарски.

Лидерът на социалистите напомни, че в крайна сметка "Атака" не гласува за правителството "Орешарски".

"БСП и "Атака" имат огромни идеологически различия. Сидеров си има свои политически интереси. Той обяви, че една от основните му цели е да не допусне ГЕРБ отново на власт, защото след две години подкрепа за Бойко Борисов получи смазване и рекет", коментира още Станишев.

По думите му вече ясни повечето зам.-министри (досега официално не е обявен нито един), както и някои областни управители.

Станишев обяви още, че БСп ще подкрепи за кмет на Варна Христо Бозов.

Лидерът на БСП е изненадан от решението на прокуратурата, че тримата участници от записания със СРС разговор в Банкя - Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов, не са извършили престъпление.

Юристите на левицата са категорични, че този разговор доказва търговия с влияние и опит за възпрепятстване на правосъдието.

Относно обещаните социални мерки, като поевтиняване на лекарствата и намаляване таксата за най-възрастните за посещение при лекар, Станишев каза, че правителството трябва "да стабилизира малко от малко бюджета".

Той повтори казаното от Орешарски и министрите му, че държавата е в много лошо състояние и има опасност да загуби много европейски пари заради некомпетентност при усвояването на еврофондовете.

"В Брюксел имах срещи с вицепрезидента на ЕК, който изрази тревогата на ЕК, че най-бедната страната в ЕС - България тежко изостава в усвояването на еврофондовете.

Първото посещение на премиера Орешарски ще бъде в Брюксел и основната тема на разговорите ще бъдат спешните мерки, които трябва да вземе правителството във взаимодействие с ЕК за наваксването и за рисковете, които са се оформили заради некадърното управление на Борисов и компания", коментира още Станишев.

Той обеща и сериозни реформи в съдебната система след спешните промени в работата на службите, но предупреди, че реформата в правосъдието не може да стане за 2 месеца, а ще отнеме много време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови