Станишев: Парламентът да бъде свикан на 21 или 22 май

Последна промяна на 17 май 2013 в 11:07 1589 5

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Коалиция за България предлага новото Народно събрание да бъде свикано на 21 или 22 май, т.е. възможно най-скоро заради тежката ситуация в страната.

Това обяви лидерът Сергей Станишев на влизане в президентството, където в 11 ч днес започнаха политическите консултации на държавния глава с БСП (Коалиция за България).

След края на срещата Станишев отново обяви, че Коалиция за България е готова да поеме отговорност за съставяне на правителството. "Започваме консултации с парламентарни и извънпарламентарни политически сили, обществени организации, браншови организации, работодатели и синдикати за това от какво има нужда страната", каза той.

„На тази база, кандидатът за министър-председател ще внесе и проектосъстав на правителството. Ще търсим не работа за хора, а хора за работата. Има възможни варианти за всяка една позиция, но действително ще търсим най-кадърните хора, с решителност, с отговорност, които най-вече споделят тази програма, която ще обсъждаме с цялото общество прозрачно”, посочи Станишев.

Според него в тази ситуация България се нуждае от програмно правителство, национално правителство на разума, на истината, на национални приоритети. „Естествено, че всички, независимо дали са от партия или извън партия, трябва да бъдат много солидни експерти и управленци в своята сфера, не да бъдат търсени по кръстовища на републиканската пътна мрежа, както правеше г-н Борисов и да се сменят през 2-3 месеца”, добави Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2013 в 16:49

БСП узурпира всичко наред, гледа от другаря. Той така е свикнал - има ли нужда от нещо, взима си го. Как взе женицата на човека, да не би да го е питал?

17.05 2013 в 12:52

Народе????

17.05 2013 в 12:42

БСП е узурпирала лявото пространство. Всички партии са им подчинени, така че БСП=КБ. Затова СС се разхожда където си иска и дава изявления от името на другите. Сега БСП, по свой стар обичай, иска да ни пробута "експертно" правителство. Тая попара вече я сърбахме с най-крадливите правителства на прехода: на Димитър Попов и на Любен Беров. И двете бяха подкрепени от БСП - сега ще направят същото.

Жалка работа... Като пиша това съвсем не мисля, че друга българска партия може да бъде алтернатива. Тази територия трябва да се управлява с директиви - от Москва, Берлин или Брюксел в зависимост от конюнктурата.

17.05 2013 в 12:14

БСП ?????????
На изборите се яви Коалиция за България . Плевенлиев защо не покани на разговорите и лидерите на другите партии победителки - Цветелин Кънчев и Тома Томов.

17.05 2013 в 12:04

Демек, България се нуждае от Отечествен Фронт!

Рот фронт! Бандера Роса! Но пасаран...

Ай сиктир....