Ексклузивно Президентът избра Димитър Главчев за служебен премиер

Волен Сидеров: Борисов тропа с краче като малко дете

Юлиан Христов 17 май 2013 в 13:06 2361 4

Волен Сидеров и Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров и Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Играта на Бойко Борисов чрез фалшиви бюлетини да си направи 120 депутати не стана. Затова той тропа с краче като малко дете и иска касиране на изборите.

Това каза пред журналисти лидерът на „Атака“ Волен Сидеров преди срещата му с президента Росен Плевнелиев, на която трябва да бъде обсъдена възможната дата за първото заседание на новия парламент.

ГЕРБ са добре тренирани в това упражнение да разговарят, да подкупват депутати. Бойко Борисов съобщи няколко лъжи на тези плочки. Единият блъф е, че имаме договаряне с друга партия в парламента. Това е абсолютна лъжа. Това беше една реакция на уплашен човек, защото предстои да излизат разкрития на неговото управление, които могат да му донесат раиран костюм. Той сам си ги определи като блъфчета и като малко дете се радва на простотиите си и тропа с краче и иска касиране. Защото не му става играта – чрез фалшиви бюлетини да си направи 120 депутати, да изправи сателитни партии като НФСБ, РЗС и партията на Касим Дал – това беше планът. Две групички, които да го подкрепят, за да не е самостоятелно управление“, обясни Сидеров.

Той заяви, че лично Цветан Цветанов е ръководил плана за отцепването на депутати от „Атака“, като им е осигурявал медийни участия, за да злословят срещу бившите си съпартийци.

Сидеров коментира и предложената от БСП дата за свикване на парламента. „21 май е един хубав християнски празник. Това е хубава и близка дата. Не трябва да се бави свикване на Народно събрание, има много неща за решаване“, обясни той.

Сидеров допълни, че с него не са водени разговори с него за нов кабинет. Той обаче ще държи подобни разговори да бъдат проведени публично и прозрачно, за да няма съмнения за задкулисни договорки. „Ние няма да работим с ДПС, няма да се разбираме с ДПС за правителство“, категоричен е Сидеров.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови