Станишев иска вот на доверие от своите

20 юни 2013 в 08:08 2086 0

Централата на БСП на
Централата на БСП на "Позитано" 20. Снимка: БГНЕС

Очаква се Националният съвет на БСП да гласува днес вот на доверие на ръководството на партията начело със Сергей Станишев заради скандала "Делян Пеевски".

Според електронното издание dnevnik.bg обаче в последния момент преди пленува Станишев е решил да не предлага такава точка в дневния ред, защото това би създало допълнително разцепление сред червените. Засега от БСП не са потвърдили официално тази информация.

Вотът бе поискан от самия Станишев в отговор на напрежението вътре в партията около назначението на депутата от ДПС за шеф на ДАНС. Oставката на председателя публично поискаха депутатът Георги Кадиев, бившите депутати Татяна Дончева и Румен Петков, партийните организации в Стара Загора и в Пазарджик и структурите в столичните райони "Витоша" и "Красно село".

Междувременно, въпреки вътрешното напрежение в партийните редици, софийската организация на БСП реши да не иска оставката на лидера. 

По-рано тази седмица Станишев заяви, че нито той, нито друг член на ръководството ще подаде оставка, а ще поиска Националният съвет да им гласува доверие.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови