Quantcast

Станишев: Делян е моя политическа грешка

Последна промяна на 16 юни 2013 в 18:37 4293 24

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Не смятам да подавам оставка, защото пред себе си имам кауза и тя не е приключила като мотивация за моите действия за това да бъда лидер на БСП.

Това каза Сергей Станишев, председател на БСП, в интервю за предаването на БТВ „Нека говорят”, цитиран от "Фокус".

Лидерът на червената партия заяви, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта по отношение на протестите и техните искания. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция и неприемането на кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. 

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели. Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени. Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата. През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността. Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев.

Според него обаче истинският страх на ГЕРБ е правителството на Орешарски да се задържи, така че да бъдат направени разкрития за истината за управлението им. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.06 2013 в 21:17

Политическа грешка е да си помислиш да назначиш Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Политически гаф е да предложиш Пеевски за обсъждане дали да стане шеф. А това, тайничко да го подготвиш за шеф, за 15 мин. да го пробуташ през парламента - това е политическо насиране. А политически гьонсурат (това са негови думи) е накрая да обясняваш, че ако Пеевски имал два месеца щял да докаже, че работи за държавата. Никога не съм мислил, че човек може да падне толкова ниско само и само да се задържи на власт. Но, този долен червей Станишев ми показа неподозирани възможности в падението на човешкото достойнство. Жална им майка на ПЕС. Все се надявах, че са повече "европейски" отколкото "социалисти". Не мога да си обясня как още го траят. Изглежда социализмът е много тежка болест щом приемат това за нормално.

18.06 2013 в 23:12

И на природата също. И това е едно от многото общи неща между вас.

17.06 2013 в 00:24

Т.е. да си чакаме Станишката да се налудува ?

17.06 2013 в 00:22

г-н Боев,

Борисов поне показа, че слуша народа. За съжаление народа показа че не му пука за собствените му съдбини и когато Борисов обясняваше как ще оправи изборните закони, никой не му потърси сметка дали ги е оправил, ами просто го оставихме. Когато говореше че ще се бори с корупцията, никой не му потърси сметка колко корупция е преборил на 1-ите 6 месеца на годинка и на две. Дори да е имал мерак и да е правил нещо в началото липсата на обществен интерес и контрол дава своя очакван резултат.

То е като с домашните майстори ако не те интересува какво правят те правят, каквото им е най-лесно.

Трябва да има обществен контрол г-н Боев. Не е виновен този дето яде зелника, а този дето му го дава.

Независимо какво става, обществото не трябва да спи и не трябва да оставяме решения като тези които новите управляващи трескаво правят да минават без контрол.

Вече 23 години пробваме 23 години да намерим майстор да работи без да го гледаме и все не става! Хайде да пробваме по нормалния начин.

17.06 2013 в 00:13

"своя политическа грешка подценяването на обществената реакция и неприемането на кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС."
Г-н Станишев, проблема не е обществената реакция, а ФАКТЪТ че кандидатурата на Делян Пеевски е неприемлива. Каквито и да са мотивите за избора му те във всички случаи не могат да оправдаят:
1) конфликтът на интереси (един наследник на бизнес империя с огромни интереси в бизнеса);
2)липсата на "експертна" подготовка и квалификация, нещо в името, на което БСП дойде на власт. И вие ли ще назначавате калинки както правителството на Борисов, за какво ви сменихме тогава???
3) Съмненията около произхода на парите на медийно-финансово-цигарената империя на г-н Пеевски;
4) Политическите позиции на Пеевски (какво общо може да има един едър капиталист, който управлява собствеността в по-голямата част от предприятията си през офшорни дружества);
5) Професионалния опит на Пеевски (с това назначение вие меко казано обидихте и отрекохте всички истински професионалисти в системата, до колкото естествено има такива).
Предполагам, че изборените 5 аргумента са ви минали през главата и точно за това приехте без никакво обявяване и подготовка в 9 часа в петък кандидатурата на Пеевски и след 15 минути той вече се беше заклел. С това само показахте, че се опитвате да превърнете вашата парламентарна група в същата машина за гласуване каквато беше машината на Фидосова. Ако и вашето ниво е като нейното - горко на тая Европа с такива лидери. Ако наистина, искрено сте смятали, че тоя номер ще мине, то явно социологията ви куца много. Жалко е, че ако не сте отчели поне 5-те аргумента против кандидатурата на Пеевски изброени по горе, то наистина не само социологията ви куца, но и сте загубили всякаква чувствителност за нормално и морално, както и какво хората биха приели и какво не. В такъв случай политиката наистина ви е изхабила и е време да се оттеглите. За съжаление се оказахте много по-неподготвен и много по-неинтелигентен от колкото очквахме всички. Мисля, че дори противниците си като Борисов и Цветанов успяхте да изненадате. Аз лично съм един от доскорошните ви привърженици, но вече сте ми напълно елементарен и безинтересен. А докато в Партията ви се намират такива едри "социалисти" с неустановен произход на богатството си като Гергов, Пеевски и т.н. няма кой да повярва и на Партията ви. Все пак ви пожелавам успех, защото завръщане на режима на Борисов ще сложи край на държавата България окончателно.

16.06 2013 в 23:57

Уф, че ме уплаши бе Серги... Аз все си мислех, че орехчето го е избрал... Или поне така каза.. Кой лъже? Ще стане накрая така, че нито един от двамата не го е избрал..

16.06 2013 в 23:48

Къде да НЕ харчим парите си, за да НЕ храним империята "Пеевски":

Телекомуникации
БТК - 1.4 млрд. лв.
НУРТС България - 213 млн. лв.

Цигари и напитки
Булгартабак холдинг - 616 млн. лв.
Юрий Гагарин, Пловдив - 81 млн. лв.
Телиш - 70 млн. лв.

Търговия
К енд К електроникс (веригата "Техномаркет" - 290 млн. лв. през 2008 г.
"Странд Бургас" (миноритарен дял)

Банки, застраховане и други финанси
КТБ - 5.6 млрд. лв.
КТБ асет мениджмънт - 500 хил. лв.
ЗАД "Виктория" - 86 млн. лв.

Медии и разпространение
"Нова българска мейдина група холдинг" (вестниците Телеграф, Монитор, Уикенд, Меридиан мач" и др.) - 40 млн. лв.
"ТВ Седем" - 26 млн. лв.
Национална агенция разпространение - 9.3 млн. лв.
3Бей.бг (econ.bg, inews.bg, sporta.bg, get.bg и др.) - 6.6 млн. лв.

Автомобили
Литекс моторс (миноритарен дял) - 65 млн. лв.
КИА България - 32 млн. лв.
Субару мотърс - 312 хил. лв.

Инфраструктурно и пътно строителство
"Интегрирани пътни системи" - 211 млн. лв.
"Хидропонт-М" -4 6 млн. лв.
"Евробилд проект" - 98.7 млн. лв.

Производство и машиностроене
"Гипс" - 79 млн. лв.
"Рубин" - 215 млн. л в. (2010 г.)
"Корабостроителница Русе" - 97 млн. лв.
"Дунарит" - 77 млн. лв.
"Терем - Георги Бенковски" - 28.4 млн. лв.

Земеделска земя
"Агро финанс" АДСИЦ - 73 млн. лв.

Туризъм и хотели
"Хелт енд уелнес" - АДСИЦ - 147 млн. лв.
"Сана спейс хотел Хисаря"
"Пирин голф пропъртиз

Изпратете мейл до компании рекламиращи в медиите на групировката,че бойкотирате продуктите им.

16.06 2013 в 23:40

г-н Земеделец,

Няма време за чакане. Юли ще бъде късно! До няколко седмици ще ни наритат от Европа много здраво за лобистките закони и мафиотските назначения. До края на Юли ще е страшно!!! Всички свестни бизнеси ще започнат да се изнасят много скоро.

Сега е момента да ги изметем!

Не слушайте ДПС-ари и комунисти. Те искат само няколко месеца да пуснат още няколко гоелми далавери. После с кеф ще ни оставят да платим сметката!!!

Няма да има изгубим пари от Европа ако имаме избори Септември. Ще загубим пари от Европа ако дадем на комунистите да източват евро проекти. Мислете с главите си.

Давност за престъпленията е поне 10 години има време да вкараме когото искаме в затвора. Но няма време да ни управляват мафиоти!

Нима искате Турски губернатори на Тракия и Македония? Нима искате да върнем Македония на Турция и да разделим Източна Румелия от България? За това ли са се борили поколения българи?

Срам!

Трябва да почистим България за един ден! Да изхвърлим боклука сега!

16.06 2013 в 23:30

Понеже украинският съсел не владее български ще преведа: ДП е моята последна политическа грешка.

16.06 2013 в 23:22

... и смятам, че следващото послание на един спорен, но обичан интелектуалец, може да го има /за "сведение"/ и при нас в Нюза:

Недялко Йорданов (лична страница)
Скъпи приятели,
Отново доказахме, че и от нас зависи съдбата на родината ни, че можем, когато сме много и когато сме единни да принудим управляващите да се подчинят на нашата воля!
Но…
Мъчи ме тъмното подозрение, че от нашия протест ще се възползват именно тези, срещу които започнахме и които свалихме от власт.
Те доволно потриват ръце сега, злорадстват и се готвят отново да вземат властта чрез нас.
Не бива да го позволим!
За какво беше всичко тогава?
Престъпниците трябва да си получат заслуженото!
Не трябва да допуснем благодарение на нашето масово недоволство от това правителство – мафиотската герберска клика да се измъкне от наказанието и присъдата, която заслужава.
Изходът не е в нови избори, което означава солидарност с Борисов и Цветанов.
Нека изчакаме дали те двамата ще бъдат изправени на подсъдимата скамейка.
Това ще се реши съвсем скоро.
И ако се измъкнат пак, значи мафията е единна и трябва да я пометем незабавно.
Още малко търпение!
Още малко!
Недялко Йорданов