Станишев: Делян е моя политическа грешка

16 юни 2013 в 18:37 5086 24

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Не смятам да подавам оставка, защото пред себе си имам кауза и тя не е приключила като мотивация за моите действия за това да бъда лидер на БСП.

Това каза Сергей Станишев, председател на БСП, в интервю за предаването на БТВ „Нека говорят”, цитиран от "Фокус".

Лидерът на червената партия заяви, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта по отношение на протестите и техните искания. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция и неприемането на кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. 

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели. Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени. Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата. През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността. Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев.

Според него обаче истинският страх на ГЕРБ е правителството на Орешарски да се задържи, така че да бъдат направени разкрития за истината за управлението им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!