Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"София диша" с литература тази неделя

11 август 2013 в 17:07 1506 0

"София диша", Снимка: БГНЕС, Архив

Фестивалът за култура и изкуства „София диша“ продължава и тази неделя от 16 ч. до 22 ч. на централната ул. "Ангел Кънчев".

"София диша" се провежда от няколко години години в столицата, като се затварят централни улици в града и се организират различни прояви. Той е в подкрепа на Кандидатурата на София за Европейска столица на културата  през 2019 г.

Тази неделя фестивалът е под мотото "София диша - Словото зове". Подготвена е групова импровизация в комикс форма, наречена комикс-джем. Участниците заедно ще създават общ комикс, като един рисува първия панел, а всяка следваща картинка се прави от различен човек.

Предвидени са творчески занимания за деца и възрастни по изработване различни предмети от хартия, стари рекламни винили или други на пръв поглед непотребни предмети.

Ще бъде представена специфичната интерактивна литературна форма, известна като книга-игра.  

От 18.30 часа на събитието е поканен писателят Георги Господинов, който ще дава автографи на новата си книга с разкази „И всичко стана луна“ и старата нова книга „И други истории“.

Ще се състои публично четене с Тома Марков на неговата нова серия "стихотворения за игра", която предстои да излезе съвсем скоро.

Следваща неделя „София диша“ продължава на ул. "Пиротска" с надслов „Ветрове от цветове“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!