Смок остави 2700 души без ток

Последна промяна на 05 август 2012 в 12:40 1908 1

ЧЕЗ често имат проблеми заради животни. Снимка: БГНЕС
ЧЕЗ често имат проблеми заради животни. Снимка: БГНЕС

Голям смок причини авария в подстанция "Зелин" край Ботевград и остави близо 2700 души без ток за 40 минути преди 10 дни, съобщиха от ЧЕЗ.

Малко след 12 ч. На 25 юли е получен сигнал за искрене на стълб в района на махала „Груевска", село Разлив.

Там веднага е изпратена аварийна група, която намира огромен смок, увил се около електрически стълб. След като влечугото е свалено, електрозахранването е възстановено.

„За съжаление подобни инциденти трудно може да се предвидят и предотвратят", каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Авариите по съоръжения на ЧЕЗ, предизвиквани от животни, далеч не са рядко явление - най-често „виновниците“ са щъркелите, които вият гнездата си върху електрическите стълбове.

За да се намали броят на авариите, като в същото време се запазва животът на пиците, през последните няколко години дружеството е монтирало 547 платформи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2012 в 14:47

Ха-ха-хах! Смок оставил без ток 2700 клиенти в региона близо до голф игрището край Правец. Кой е смока, който смуче ток там? Кой ползва и кой плаща осветлението на голф игрището и кой ползва и кой плаща тока на улиците в голф-комплекса? Мислите ли, че ако тока се плащаше от собственика (в случая фирма на Васил Златев Петков) щеше да осветява денонощно празното голф игрища? Който си отговори на този въпрос, той ще си отговори и на въпроса, кой е смока, който смуче тока! Осветеното празно голф игрище край Правец!
http://vbox7.com/play:e55de3dc