Синодът плаши отцепниците с наказание

Последна промяна на 17 ноември 2012 в 11:17 3919 2

Избораха делегати за Патриаршеския събор.
Избораха делегати за Патриаршеския събор.

Светият Синод на Българската православна църква заплаши трима митрополити с наказание.

Синодът ще изпрати писма до Великотърновския митрополит Григорий, Плевенския митрополит Игнатий и Пловдивския митрополит Николай, с които ги призовава да се включат на следващите заседания от Зимната синодална сесия.

От Синода уточняват, че заседанията са планирани до 19 декември. До тогава трябва да бъде взето решение за свикване на събор за избирането на патриарх. 

Тримата митрополити оспориха избора на митрополит Кирил за временен наместник-председател на БПЦ до избирането на патриарх. Пловдивският митрополит Николай обяви, че няма да присъства на заседания на Светия Синод в следващите 40 дни.

"Отсега не може да се каже кога ще бъде взето решение за патриаршеския избирателен събор от Светия синод, може през декември или през януари", коментира Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, цитиран от Дарик. 

Подготовката на патриаршеския избирателен събор е дълъг процес и затова срокът за организирането му е до четири месеца от кончината на патриарх Максим. 

Светият Синод на първото си заседание от зимната сесия на 14 ноември реши, че крайният срок за организирането на патриаршеския събор е до 6 март 2013 г. - четири месеца след кончината на Негово светейшество. Според устава на Българската православна църква патриаршеският избирателен събор трябва да се организира само в неделен ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.11 2012 в 15:03

"Според доклад на фондация „Покров Богородичен” стойността на църковните имоти е 8,6 млрд. лв., като се очакват постъпления и от еврофондовете"


22 Исус, като го чу, рече му: Едно още ти не достига. Продай все що имаш и раздай го на сиромасите и ще имаш съкровище на небето; дойди и Ме следвай.
23 И той, като чу това наскърби се много, защото беше твърде богат.
24 И Исус като го видя, каза: Колко мъчно ще влязат в Божието царство, ония които имат богатство!
25 Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.


Лука 18

17.11 2012 в 11:51

В пазарджишката циганска махала има едни хора с бради и нито един от тях не е агент на Комунискическата Държавна Сигурност. Но 11 от членовете на Светия Синод са агенти на Комунискическата Държавна Сигурност, а останалите са агенти на Комитет Государственньi Безопасности. Приликата между Пазарджешкия „синод” и Софийския сенод е, че и двете формирования са АНТИБЪЛГАРСКИ и са АНТИХРИСТИЯНСКИ
 
X