Сините: Огнян Донев и Марешки спонсорират БСП и ГЕРБ

Елица Мартинова 08 март 2013 в 11:51 2950 1

Д-р Ваньо Шарков
Д-р Ваньо Шарков

Аптекарските босове Веселин Марешки и Огнян Донев са спонсори на БСП, ГЕРБ и ДПС, твърдят от „Синята коалиция“.

По думите на народния представител Ваньо Шарков през мандата си управляващите в оставка умишлено са покровителствали злоупотребите в здравеопазването в замяна на субсидии от олигарсите в бранша.

„Днес с обществени средства от здравните осигуровки на българските граждани се плащат за лекарства пет пъти повече пари отколкото в началото на реформите през 2000 г. Ръстът на средствата за болнична помощ е в пъти по-малък от този за медикаменти. Печалбата от тази диспропорция е в полза на фармацевтичния монопол и във вреда на пациентите“, заяви Шарков.

„Вероятно бездействието на държавата в битката с монополите на лекарствения пазар ще гарантира на ГЕРБ и Тройната коалиция финансови постъпления за предизборната кампания. Няма обаче никакво съмнение, че това поведение на управляващите през последните години накара пациентите да пътуват до съседни държави, за да си купят медикаменти на нормални цени“, допълни още синият депутат.

Според Шарков ГЕРБ, ДПС и БСП от години осигуряват политически чадър над фармацевтичните олигарси, като дори са им позволили да създадат свои болници или да рекетират съществуващите.

„Днес обаче е ясно, че БСП и ГЕРБ не се интересуват нито от правата на пациентите, нито от защитата на лекарите. За Вас са важни монополите в здравеопазването, олигарсите в лекарствения бизнес, партийните ви каси и личното ви облагодетелстване. Дали Огнян Донев или Марешки ще ви финансират партийно – за вас няма значение“, заключи Шарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл