Сините: ГЕРБ брани рекета на мобилните оператори

Елица Мартинова 08 февруари 2013 в 11:44 2314 1

Д-р Ваньо Шарков
Д-р Ваньо Шарков

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ се превръщат в стражи на монополите, които бранят рекета на мобилните оператори, заяви от парламентарната трибуна в петък синият народен представител Ваньо Шарков.

Декларацията на „Синята коалиция” засегна въпроса, който вчера бе обсъден в Комисията по транспорт, информационни технологии и далекосъобщения към парламента.

В четвъртък комисията разгледа законопроект, внесен от депутати на „Синята коалиция”. Той предвиждаше промени, според които „договорът от разстояние” с мобилните оператори да е валиден само след писмено потвърждение на клиента.

Идеята обаче бе отхвърлена в ресорната комисия с шест гласа „за” и шестима въздържали се от ГЕРБ. Мотивът за отказа на управляващите бе, че тези промени вече са нанесени в Закона за защита на потребителите (ЗЗП).

Според вносителите от „Синята коалиция” обаче регламентът в (ЗЗП) не защитава адекватно правата на българските граждани.

„Предложихме този законопроект, за да защитим българските потребители. Тези договори от разстояние са рекети от разстояние, защитавани от една политическа измама”, категоричен бе Ваньо Шарков.

По думите на депутата управляващите от ГЕРБ защитават интересите на мобилните оператори за сметка на българските граждани.

„Припомням ви, че ние сме тук по волята на българските избиратели, за да защитаваме техните интереси, а не по волята на мобилните оператори и монополите”, обясни още Шарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови