Сините: Цветанов съсипва съдби, да си ходи

Лъчезар Вълев 18 юли 2012 в 11:35 3914 1

Ваньо Шарков. Снимка:БГНЕС
Ваньо Шарков. Снимка:БГНЕС

"Синята коалиция" настоява Бойко Борисов да уволни вицепремиера Цветан Цветанов.Това заяви от парламентарната трибуна депутатът Ваньо Шарков.

По думите му вътрешният министър се е самообявил за единствен защитник на пострадалите от престъпления, като дори си позволява да обвинява тези, които не му вярват, че защитават организираната престъпност.

„Настояваме министър-председателят да го отстрани от правителството с мотива, че той съсипва редовно човешки съдби и заради постоянната му склонност да криминализира всеки, който не му е удобен", допълни Шарков.

Той припомни случая с медиците в Горна Оряховица, когато през 2011 г. вътрешният министър чете СРС-та от трибуната на парламента и обяви лекарите за престъпници.

Още тогава беше обвинен от нас в нарушаване на закона и в безогледна полицейщина, припомни синият депутат.

Случаят приключи, след като преди няколко дни лекарите бяха оправдани по всички обвинения.

"Кои депутати и кои членове на правителството са готови да застанат в защита на жертвите на злодеянията на министър Цветан Цветанов", попита синият депутат.

Шарков призова всички парламентарни групи да вземат позиция по отношение злоупотребата с власт от страна на вътрешния министър.

От своя страна Цветанов заяви, че нападките на "Синята коалиция" не кореспондират с реални факти и се отнасят до друго дело. 

„Мога да кажа, че там, за съжаление, в рамките на година и половина, нямаме експертизата, която трябва да бъде дадена от докторите. Но това е изцяло в компетентността и детайлите на разследването, което е от Великотърновската прокуратура заедно с колегите, които подпомагат разследването от страна на Областната дирекция на МВР-Велико Търново”, коментира вътрешният министър.

Това не е първият случай, при който сините искат оставката на Цветанов. През февруари 2011 г. бившият председател на СДС Мартин Димитров обяви, че "Синята коалиция" снема доверието си от вътрешния министър и настоя премиерът да го извади от състава на Министерския съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови