Силният вятър спря тока и събори дървета

03 февруари 2013 в 18:43 1689 0

Силен вятър. Снимка: БГНЕС
Силен вятър. Снимка: БГНЕС

Силният вятър прекъсна електрозахранването на отделни сгради в центъра на София и остави без ток за около час различни квартали.

В центъра на града има паднала мазилка от фасадите на сградите. Ток няма и в части от кварталите "Лозенец", "Драгалевци" и "Симеоново".

Без ток след авария заради силния вятър останаха и квартали в  Смолян. Засегнати са кварталите "Невястата", "Станевска", част от "Нов център", "Беклийца", както и в селата Гела и Чеплят .

Аварията е причинена от скъсан електропровод и паднал стълб заради вятъра, съобщиха от EVN.

Скоростта на вятъра в Пампорово достигна 10 м/с според информация на Планинската спасителна служба, но не се е наложило спиране на лифтовете. Лифтовете се спират от движение при вятър над 15 м/с.

В Кърджали силният южен вятър събори няколко дървета. Едно от тях падна върху покрива на едноетажен магазин на улица "Христо Ботев" в центъра на града. Пострадали хора няма, има само материални щети.

Друго дърво в Градската градина е било изкоренено от бурния вятър, но за късмет няма пострадали. 

В 19 области днес беше обявен код жълто за потенциално опасно време заради силен вятър - София-град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!