Сидеров ще проучва Борисов за Мишо Бирата

Нели Чолашка 09 октомври 2013 в 16:12 2790 6

Бойко Борисов и Волен Сидеров в парламента.
Бойко Борисов и Волен Сидеров в парламента.

Парламентарната комисия за конфликт на интереси, оглавявана от лидера на "Атака" Волен Сидеров ще проучва бившия премиер Бойко Борисов и бившия шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов по случа Мишо Бирата.

Комисията трябваше днес да разгледа този сигнал, но го отложи за следващото заседание. Сигналът е анонимен.

"По този случай имаше голям медиен шум, но нямаше никакви действия на институциите. Аз не зная прокуратурата да е водила някакво досъдебно производство и затова този сигнал ще бъде разгледан.

Ние не сме разследващ орган, ще поискаме информация от институциите", уточни Сидеров.

Анонимният сигнал съдържал описание на случая и в него се настоява за проверка дали всъщност не става въпрос за корупция под формата на политически чадър над Михаил Михов - Мишо Бирата.

Михов, който беше собственик на пивоварната "Леденика", стана известен в началото на 2011 година, когато бяха разпространени флашки с три разговора - два между тогавашния премиер Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

В единия от разговорите Борисов настояваше митничари да се изтеглят от пивоварната на бизнесмена, защото "обещал, че няма да го пипа".

В края на март 2011 г. Мишо Бирата беше открит мъртъв в хотел в Правец. Не се намериха доказателства за насилствена смърт.

През юни тази година Волен Сидеров обяви в телевизионни интервю, че бизнесменът е убит, като в него е инжектирана отрова, която да симулира инфаркт.

Парламентарната комисия няма да се занимава със смъртта на Мишо Бирата, обяви днес Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови