Швеция критикува Англия за мерките срещу българите

Последна промяна на 27 март 2013 в 10:10 6499 6

Премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Шведският премиер Фредрик Рейнфелд разкритикува британския си колега Дейвид Камерън за плана му за ограничаване на имигрантите от България и Румъния, предаде "Франс прес".

„Смятам, че това е неправилно. Вярвам, че в Европа, която трябва да бъде отворена, трябва да има свободно движение. Вместо това трябва да мислим как хората, които идват тук, могат по-лесно да си намерят работа”, посочи Рейнфелд.

Шведският държавник сподели, че след отварянето на границите на родината му за граждани на България и Румъния Швеция не се е сблъскала с голям наплив от имигранти от двете страни, които да злоупотребяват с шведската шведска социална система.

„Всички ни предупреждаваха за огромен социален туризъм, но това не се случи”, добави шведският министър-председател.

На 25 март британският премиер Дейвид Камерън произнесе реч за ограничителните мерки, които страната му предвижда за новите имигранти през 2014 г., когато ще отпаднат рестрикциите за работа на Острова за българи и румънци. Мерките на Камерън са в посока ограничаване на достъпа до социалните придобивки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2013 в 20:14

Спрете да се самокритикувате ! Тук потърпевшите са нашите братя,сестри и деца.
Не е редно основателите на ЕС да налагат мерки против равноправни граждани на Европейска държава от същия алианс.Това навсякъде по света се нарича ДИСКРИМИНАЦИЯ.Политиците и комлексите до такава степен са ви изпилили мозъците,че вече сте готови на секундата да се самоовините в подкрепа на един или друг ,но не и за себе си.Единствения интерес тук е този на българите вчужбина ,който трябва да се защити ,а не на шведи,англичани или софиянци .Какво ви става хора !? Опомнете се!

28.03 2013 в 15:14

Виж сега, заплахата, която идва от провинциалистите в София е от друго естество. Проблемът е, че те приемат абсолютно всичко, могат да ги правят на луди и продължават да въздишат по шефовете си и да се напикават в гащите, позволяват всичко, само и само да не останат без работа. Това действа зле на работната среда, защото всяко едно ръководство се възползва именно от тези хора, за да тормози всички останали. Оттам намаляване на заплати и всякакви други рестриктивни мерки, които реално са излишни. Разбира се - не говоря за абсолютно всички, но го има като тенденция.

28.03 2013 в 09:40

Шведите са лицемерни...първо Фреди да се разходи по улиците и да види колко мургави просяци има,да отскочи и до криминалворден и да провери колко "берачи на боровинки" има хванати за кражби на кабели и джипчийство..Няма проблем в социалната система,щото те още миналата година затегнаха системата с даването на персонален номер на българи и румънци(ако нямат работа или 10 000€ не могат да се регистрират в страната)

27.03 2013 в 14:15

С годините все повече се убеждавам, че северните народи на Европа са друга категория хора. Преди време прочетох една доста интригуваща книга - изследване "Защо сме различни" от Михаил Минков, която ясно обясняваше тяхната социална политика. При тях в исторически план е било възможно всеки един да се окаже водач на народа си и по тази причина те и досега не оценяват хората по техния актуален социален и имуществен статус, а по това какви биха могли да станат или иначе казано виждат в човека възможности за развитие, а не проблем. Това че министър председателите в тези държави ходят на работа с велосипеди и то не за да предизвикат сензация показва, колко силно развито чувство за реална самооценка имат тези хора, а това всъщност е единствения път към самоуважението. Това явно са хора, които не губят връзка с реалността независимо от заемания пост, докато по нашите ширини се създават поговорки от сорта на "Пази боже сляпо да прогледне".

27.03 2013 в 11:16

„Смятам, че това е неправилно. Вярвам, че в Европа, която трябва да бъде отворена, трябва да има свободно движение. Вместо това трябва да мислим как хората, които идват тук, могат по-лесно да си намерят работа”, посочи Рейнфелд.

Истински политик, защо няма повече като него?

27.03 2013 в 10:18

Умен човек.

За съжаление и ние не сме го осъзнали това все още. Например има много "софиянци", които роптаят, че "провинциалистите идвали и...". Аз пък намирам тези хора като възможност (за допълнителен бизнес) и предизвикателство (работна конкуренция), а не като заплаха за моята кочинка.