Quantcast

Шефът на архивите разбрал от медиите, че ще го сменят

Последна промяна на 28 август 2013 в 09:55 1520 4

Мартин Иванов, бивш шеф на архивите.
Мартин Иванов, бивш шеф на архивите.

Научих от медиите за това, че ще бъда сменен от поста председател на Държавна агенция „Архиви”, обяви пред "Фокус" доц. Мартин Иванов, шеф на архивите.

„Досега не е говорено подобно нещо, никой нищо не ми е казвал, но е логично да се предположи още от деня на изборите”, коментира Иванов. 

По негова неофициална информация е изтекла e някаква информация кой ще заеме мястото му, но нищо не е сигурно засега.

„Нека изчакаме да мине решението на Министерски съвет и ще коментирам, все пак и на мен са ми интересни мотивите за това решение”, каза още Иванов.

На днешното заседание на кабинета ще решава за уволнения и назначения в няколко държавни структури - архивите, Националния статистически институт (НСИ), както и предложения до президента Росен Плевнелиев за кадрови промени на висши военни.

Вчера беше освободен председателят на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, а оставка подадоха шефът на Българската агенция за инвестиции – Борислав Стефанов, и на Държавен фонд "Земеделие" - Румен Порожанов.

Доц. д-р Мартин Иванов стана председател на Държавна агенция "Архиви" през март 2011 година. Той има докторат по история и вече 15 години се занимава със стопанската и социалната история на българите през 19-20 век и има над 100 научни публикации. През последните 12 години Мартин Иванов работи в Института за исторически изследвания при БАН. Специализирал е в Кеймбридж, Единбург и в Националния университет на Ирландия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2013 в 21:16

пожарникар милиционер или физкултурник хахаха

28.08 2013 в 15:07

Много ми е интересно какво ли създание ще сложат начело на Националния статистически институт. Сигурно е, че няма да е специализирало в Кеймбридж, но дали поне ще е статистик?

28.08 2013 в 11:18

Така е, брато, като не си специализирал в Москва, в специализираните школи на КГБ по моделиране на историческите процеси по света и у нас...Нещастна държава

28.08 2013 в 10:03

Сменяме доцент с милиционер...