Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори (видео)

Шефът на архивите разбрал от медиите, че ще го сменят

Нели Чолашка 28 август 2013 в 09:55 2286 4

Мартин Иванов, бивш шеф на архивите.
Мартин Иванов, бивш шеф на архивите.

Научих от медиите за това, че ще бъда сменен от поста председател на Държавна агенция „Архиви”, обяви пред "Фокус" доц. Мартин Иванов, шеф на архивите.

„Досега не е говорено подобно нещо, никой нищо не ми е казвал, но е логично да се предположи още от деня на изборите”, коментира Иванов. 

По негова неофициална информация е изтекла e някаква информация кой ще заеме мястото му, но нищо не е сигурно засега.

„Нека изчакаме да мине решението на Министерски съвет и ще коментирам, все пак и на мен са ми интересни мотивите за това решение”, каза още Иванов.

На днешното заседание на кабинета ще решава за уволнения и назначения в няколко държавни структури - архивите, Националния статистически институт (НСИ), както и предложения до президента Росен Плевнелиев за кадрови промени на висши военни.

Вчера беше освободен председателят на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, а оставка подадоха шефът на Българската агенция за инвестиции – Борислав Стефанов, и на Държавен фонд "Земеделие" - Румен Порожанов.

Доц. д-р Мартин Иванов стана председател на Държавна агенция "Архиви" през март 2011 година. Той има докторат по история и вече 15 години се занимава със стопанската и социалната история на българите през 19-20 век и има над 100 научни публикации. През последните 12 години Мартин Иванов работи в Института за исторически изследвания при БАН. Специализирал е в Кеймбридж, Единбург и в Националния университет на Ирландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови