Шефът на АЕЦ "Козлодуй" запазва поста си по искане на премиера

05 май 2013 в 19:48 2517 6

Валентин Николов. Снимка: БГНЕС
Валентин Николов. Снимка: БГНЕС

"Шефът на АЕЦ „Козлодуй” няма да бъде уволняван, това е моето категорично мнение и желание."

Това заяви служебният премиер и министър на външните работи Марин Райков в интервю за bTV днес. Изказването му идва на фона на рокадите в енергетиката, които извърши министърът на икономиката, енергетиката и туризма. Досега промени имаше в ръководния състав на АЕЦ "Козлодуй", на Българския енергиен холдинг (БЕХ), в който влизат всички държавни енергийни предприятия, на НЕК.

"Що се отнася до всички останали смени, аз съм помолил министъра на икономиката и енергетиката и той има също това желание всяка промяна да бъде ясно аргументирана, за да не остава и най-малкото подозрение, че тези смени се правят без достатъчно задълбочен анализ", каза Райков по повод останалите смени.

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов. Той беше зам.-председател на ПГ на ГЕРБ от 2011 г., заместник-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси в 41-о Народно събрание. На 23 март 2012 г. бе избран за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!