СЕМ върна за доразглеждане новия УС на БНР

Мая Младенова 20 юни 2013 в 15:16 2745 2

Радослав Янкулов
Радослав Янкулов

Съветът за електронни медии (СЕМ) разгледа днес предложения от новия генерален директор на БНР Радослав Янкулов Управителен съвет на медията. Членовете на регулатора обаче отложиха гласуването с препоръка Янкулов да ревизира състава, за да могат в управата на радиото да влязат и хора с повече визия за дигитализацията и новите технологии.

Първоначалният вариант на УС е в състав: председател Радослав Янкулов и членове писателят и журналист Димитър Шумналиев, спортният коментатор Калин Катев, композиторът Кристиян Бояджиев и журналистката и скандинавист Анюта Качева.

"Решихме да дадем още време на генералния директор да помисли за състава, за да може той да е в синхрон със световните и европейските медийни изисквания", коментира пред OFFNews членът на СЕМ Мария Стоянова. Според нея е добре в новата управа на националното радио да влязат както хора за връзка между поколенията, така и професионалисти, които са част от случващите се по света новости в тази сфера.

В 17 ч днес изтича и крайният срок за регистриране в СЕМ на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ). Засега за поста няма голям наплив, но е обичайно телевизионерите да изчакват последния възможен час за внасяне на документите си. Към 15 ч все още не бе внесена кандидатурата на сочената за фаворит за поста Вяра Анкова, която вече изкара един мандат начело на "Сан Стефано" 29. Сред подалите документи са лицето на "Ку-ку" и "Каналето" Камен Воденичаров, журналистът от БНТ Стоил Рошкев и бившата шефка на Българския културен институт в Берлин, сега ръководител на регионалния център към ЮНЕСКО Оли Груева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!