Секретарят по отбраната на президента подаде оставка

Юлиан Христов 25 април 2013 в 15:02 4950 7

Васил Маринов, Снимка: Николай Николов
Васил Маринов, Снимка: Николай Николов

Секретарят по отбраната при президента - Васил Маринов, е депозирал оставката си. Това потвърдиха от прессекретариата на президентството за OFFNews.

Като мотиви за оставката си Маринов е посочил „лични причини“.

От прессекретариата са категорични, че оставката няма нищо общо с напускането на началника на кабинета на президента Цветлин Йовчев. В момента Йовчев е в отпуск, но на 10 април обяви, че след като се върне на работа ще подаде оставка.

Свързването на Маринов с оставката на Йовчев е заради общата им работа в ДАНС.

Васил Маринов е дългогодишен служител в Национална служба сигурност (НСС). Бил е Първи секретар в Делегацията на Република България към НАТО. По-късно в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) е заемал поста директор на Дирекция „Противодействие на корупцията", а после е ръководител на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност". Преди да се присъедини към екипа на президента Плевнелиев Васил Маринов е отговарял за информационния обмен и взаимодействието с партньорски служби на държави от НАТО и ЕС в Посолството на България в Кралство Белгия.

По непотвърдена информация съветникът по сигурността на президента ген. Стоимен Стоименов също има намерение да се оттегли.

От прессекретариата обаче са категорични, че това не отговаря на истината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!