СДС: Готви се монопол върху продажбата на цигари

Нели Чолашка 23 октомври 2013 в 15:47 3969 4

Новият монопол стана известен като
Новият монопол стана известен като "Законът Лафка"

Правителството на Пламен Орешарски се готви да монополизира пазара на цигари, предупреди лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Кабинетът ще се опита да прокара тихомълком промяна в правилата за търговия с тютюневи изделия чрез промени в Закона за акциза и данъчните складове. 

С тях ще се забрани продажбата на цигари и други тютюневи изделия в складове и магазини за продажба на хранителни и промишлени стоки, производствени складове, офиси, бензиностанции, питейни заведения, барове, сергии и други подобни съоръжения на открито или под навеси.

По думите на Лукарски това се прави, за да бъде облагодетелства една определена верига, която извършва дейността си основно в продажбата на тютюневи изделия.

Сините са категорични, че тази мярка не би намалила контрабандата на цигари, нито тютюнопушенето, но със сигурно ще доведе до фалити сред малкия и средния бизнес.

Категорични сме и за пореден път се убеждаваме, че малкия и среден бизнес в България ще има шанс единствено и само след ОСТАВКА-та на това правителство, което не само защитава досега съществуващите монополи, но и опитва да създаде нови, обявиха от СДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови