Ректорът на СУ предупреди за студентски протести

24 май 2013 в 23:11 2052 0

Проф. Иван Илчев. Снимка: БГНЕС
Проф. Иван Илчев. Снимка: БГНЕС

Независимо от това кой е на власт и какво ще е правителството исканията на Академичния съвет на Софийския университет остават същите. Защото това са искания, насочени към едно по-добро общество.

Това заяви ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев по време на Третия международен конгрес по българистика.

Преди месец и половина академичната общност на Софийския университет прие декларация до Народното събрание, в която настоява веднага след изборите парламентът и новото правителство да вземат необходимите решения, припомни проф. Илчев.

Ако това не се случи, Софийският университет „Св. Климент Охридски” ще покаже по категоричен начин, че досега се е въздържал от протести, не защото е нямал нужната сила за това, а защото има опасност тази сила да се окаже твърде голяма, каза още ректорът на университета.

Не е лесно да правиш празник на духовността в наше време, лесно е речи да държиш. Вярно е, че 24 май е празник на словото, но призовавам държавниците, които седят тук, да преминат от слова към дела, защото на слова се наслушахме, а на „дела“ не само се нагледахме, но още дълго ще се борим с последиците от тях, допълни проф. Илчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови