Ректорът изгони от СУ феновете на Стоичков

Александра Маркарян 26 март 2013 в 10:40 7005 18

Проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет. Снимка: Сергей Антонов
Проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет. Снимка: Сергей Антонов

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев забрани на легитимната, но събрала много негативни обществени оценки студентска организация НПСС (Национално представителство на студентските съвети) да заседава в сградата на висшето училище.

Прочулото се с избора си на Христо Стоичков за лидер на основаното от тях "Движение Орлов мост" НПСС трябваше да организира днес следобед кръгла маса в университетския клуб "Яйцето", за да обсъди как "Движение Орлов мост" да участва в предстоящите парламентарни избори. Клубът е бил запазен от физическо лице и едва тази сутрин ректорът научи от журналист кой и защо всъщност ще заседава в сградата на Ректората. Студентската организация бе принудена в последния момент да смени мястото на срещата, като я премести в ресторант "Синия лъв" до Народния театър.

По-късно от Софийския университет разпространиха и официалната си позиция за несъстоялото се събиране:

"Академичната общност на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ остро възразява срещу поредния опит на Националното представителство на студентските съвети да легитимира действията си като използва името на Софийския университет "Св. Климент Охридски", се казва в съобщението.

Само преди ден ректорът на СУ предупреди студентите от НПСС да не използват името му в подкрепа на исканията си. Илчев се разгневи на изказване на главния секретар на НПСС Христиан Даскалов.

Студенти от различни учебни заведения също скочиха срещу официалното представителство (НПСС), като го обвиниха в липса на сериозна академична дейност и попитаха защо Христо Стоичков е бил избран за негов лидер.

Снощи на среща представители на студентските съвети от софийските висши училища категорично се разграничиха от НПСС.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Ла фурия излъга и надигра Англия на Саутгейт