Quantcast

Реформаторският блок обявява гражданския си съвет (видео)

Последна промяна на 10 септември 2013 в 08:25 4178 29

Сътресенията в Реформаторския блок продължават. Снимка: Сергей Антонов
Сътресенията в Реформаторския блок продължават. Снимка: Сергей Антонов

Реформаторският блок ще обяви днес създаването на граждански съвет.

Това ще се случи на пресконференция, в която ще вземат участие университетски преподаватели, икономисти и други общественици.

Идеята за създаването на граждански съвет към реформаторския блок дойде след среща на представителите на блока с интелектуалци в края на юли. Тогава 15 университетски преподаватели, сред които проф. Михаил Неделчев, Калин Янакиев, Васил Гарнизов, както и журналистът Димитър Бочев, призоваха партиите в блока да участват в развитието на ново общонационално движение.

Засега не са ясни имената на всички създатели на съвета, но представители на Реформаторския блок обявиха, че участие в него ще вземат бившият икономически министър Трайчо Трайков, кандидатът за вицепрезидент на изборите през 2011 г. Любомир Христов, социологът Цветозар Томов, икономистът Георги Ганев и други.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2013 в 18:30

Жалкото е друго ,че освен циганите с автобусите още доста хора подкрепят ГЕР/П/!Това е жалкото!

10.09 2013 в 18:26

По мое мнение, „ветрилото” на Реформаторския блок трябва да бъде неизменно отворено за приобщаване на разпознаваеми политически и граждански субекти, които споделят неговата морална кауза, несъмнено са неподвластни на задкулисието и се придържат към принципа „чисти ръце” на вътрешнопартийна лустрация ! (В този смисъл буди тревога избутването отново на преден план на потомствени комунистически номенклатури от рода Кюранов и Хараланов ?) Същевременно е крайно време, Реформаторският блок да се трансформира в единен политически субект с общ устав, със силно мотивираща избирателите реформаторско-целева програма, с единно ръководство от "властово неупотребени" от прехода личности и с единни регионални, общински и селищни структури !

10.09 2013 в 15:28

Блаже, Блаже…наивно си Блаже, ако защитаваш искрено незащитимото, ще го отнеса към „Болки на растежа”, ако го правиш партийно (няма лошо, ама все пак не го прави безплатно), цялата тази сган са комунияги та смърдят, то не случайно Боко Тиквоча го внедриха ушким като десен, за да може тази огромна сила в дясно да не си намери нишата си.
На тези избори лъсна истината чрез сканирането на изборните протоколи че комунягите никой не ги подкрепя, този Парламент е крайно нелегитимен затова цялото комунистическо войнство е впрегнато дано някой заблуден атом гласува, а иначе после „медалите” ще си ги разпределят.

10.09 2013 в 15:09

Ако генерал Атанасов беше от друга партия ,а не от ДСБ ,нямаше да го наричаш помияр.Писна ми от простотии!Другарят бойкО борисОв не му е "подхвърлял"никакъв кокал ,това са си права на народните представители.Нали последно шев на информационно обслужване беше този гербаджия Михаил Константинов-май той доста добре се справи с манипулирането на изборите в полза на ГЕР/П/!

10.09 2013 в 15:02

Нали веднъж го предъвкахме този проблем с лустрацията по времето на Костов.БСП тогава даде закона на Конституционния съд и там имаше две ченгета от ДС и го спряха от Конституционния съд.Но комисията по досиетата успя да отвори около 30000 досиета .А нашият многоуважаван президент Петър сссссСтоянов тогава каза че било вече късно да правим лустрация.А по-късно и на него му намериха картонче-агент Виктор!Това май е информация табу-всички се правят ,че не си спомнят за агент Виктор!

10.09 2013 в 14:55

п.п....например, ген. Атанасов Атанасов може да е депутат но нямаше да може Боко да му подхвърли един кокал Информационно и той като помияр да го заръфа

10.09 2013 в 14:51

Ми сама питаш и сама си отговаряш....ама Костов имаше мнозинство и подкрепа, можеше да го приеме този закон....леле, а с партийната секретарка костовица к'во ли щеше да бъде ?
Партиите не могат а и не трябва да се лустрират, но като отпадне възможността гъзолизците да заемат за награда държавни и обществени длъжности ще пият една студена вода и ще се заемат за работа (да копаят картофи и да пасат кози, което и евентуално могат), администрацията ще се обнови на 99.9999% и няма да се сменя при всеки избори…..цццц, пак съм сбъркал годината, на комунистическата територия си мечтая невъзможни неща

10.09 2013 в 14:35

Половин век все за закон за лустрация си говорим.Ченгетата -доносници и лакеи на ДС са навсякъде.А БСП ще има ли членове?А ГЕРБ ще има ли членове-или той започна да се разпада преди да е осъществена лустрация.А бойкО борисОв ще бъде ли още в политиката,след като е кукла на конци на генералите от кръга "Монтерей"?

10.09 2013 в 14:15

Чукча не читател чукча писател....леви десни, кучки бесни не съм казвал, а говоря за ДЕМОКРАТИ.
А пък ти вземи прочети нещо от Библията поне от кумова срама, ако те е страх дръж пръстите си от зад на кукуш, Дявола ще ти помага!!!!

10.09 2013 в 14:04

Е направо ме разстройваш, кажи как Реформаторският блок как ще разруши олигархичният модел а и най-важното, ще приемат закон за лустрация….а всъщност след такъв закон ще имали Реформаторският блок членове?