Разкол в ГЕРБ

Последна промяна на 24 юни 2013 в 23:18 5801 3

Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Партийци от областни структури на ГЕРБ поискаха отстраняването на Цветан Цветанов и Искра Фидосова от парламентарната група.

В понеделник областни координатори и част от недоволните ГЕРБери се срещнаха с ръководството на партията и лидера Бойко Борисов. Напрежението в партийните редици се разгоря с нова сила след второто искане за сваляне на имунитета на Цветан Цветанов заради случая "Флоров", съобщава БНТ.

Според представители на местни структури вътрешните проблеми застрашават единството на партията.

И в самите разговори с господин Борисов ясно се разбра, че проблемите са тежки, огромни. Проблемите са на базата на едноличните решения, които вземаше господин Цветанов в колаборация с госпожа Фидосова. От това последваха тези неудачи, които доведоха до тези напрежения. Те ескалират в този момент, защото положението вече е нетърпимо, заяви бившият депутат Иван Петров.

Борисов призна, че е допуснал грешка, като е оставил Цветанов и Фидосова еднолично да решават в партията. Ние още вярваме на нашия лидер, затова предприехме тази последна стъпка, добави Павел Димитров.

Според опозиционерите в ГЕРБ, ако Цветанов и Фидосова продължават да ръководят партията, тя не може да се консолидира.

Ние няма да правим ГЕРБ 2 или да се цепим, или да правим друга партия. Ние ще подкрепим друг сериозен политически проект, който да е в център-дясно, категоричен е Павел Димитров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2013 в 09:21

замириса им на избори на Герб и решиха да замажат фасадата като обвинят за всичко Цветанов и така излязат чисти като планинска роса.
Е не става гробари, вие сте 100% лидерска партия и лидерът ви съвсем не е Цветанов. Мда щото сме тъпи избиратели на следващите избори пак ще изкарате не малко гласове, и този път може да вкараме и някоя друга партия вътре и току виж сглобите коалиция и този път предполагам ще си имаме доста шарен парламент та една коалициика от 4 5 партии в която всеки дърпа кокала чудно ще ни дойде.
Поне от сега трябва да ви е ясно че този път с декларации за подкрепа няма да минете.
И да идете да почерпите Костов еййй! Щото ако не беше той и вие щяхте да сте като НДСВ

25.06 2013 в 08:47

Милиционерската партия Герб е пред колапс. Кукловодите и създателите и я зарязаха. Хората, които протестират не виждат никаква алтернатива в мутренската клика. Те се нагледаха на простаци и неграмотници. А оплескания до ушите Цветанов може само да сънува обединения под негова егида.

24.06 2013 в 23:37

Абе тия луди ли са, бе - кой в тая партийка е можел да взема решения зад гърба на Боко, те да пръднат и да се допитваха до него, камо ли за нещо по-важно...

Изпърдяна работа е герб...