Ново брожение в ГЕРБ: Фидосова и Цветанов мачкат

23 юни 2013 в 12:16 4575 6

Иван Петров
Иван Петров

Ново брожение набира сила сред членове на ГЕРБ срещу Цветан Цветанов и Искра Фидосова, съобщиха бившият депутат от Хасково Иван Петров и бившият областен координатор на партията във Варна Павел Димитров.

В петък е имало сбирка на хора от ГЕРБ, недоволни от ръководството и политиката му, разказаха те пред Нова тв. ”В петък не бе първата сбирка. Събираме се бивши членове и настоящи членове на Изпълнителната комисия. Бивши областни координатори. Бивши министри има сред нас. Нещото, което правим ние, не е скрито. Искаме да поставим нещата в ГЕРБ на по-прозрачна основа. Искаме и среща с Борисов, за да си поговорим. Ние сме хора с биография, постигнали сме нещо. А в следващия момент се назначиха хора на принципа на икономически интереси. Искра Фидосова успя да привлече интереса на Цветанов и тя беше марионетката му в Народното събрание”, заяви Иван Петров.

”Цветанов и Фидосова не работят за ГЕРБ. Изборите не са победа за ГЕРБ, защото загубихме 600 000 гласа. Начинът, по който бяха направени промените в структурите, не беше прозрачен. Фидосова и Цветанов мачкат. След като бях сменен за областен координатор, никой не ме потърси. Цветанов ме смени, а след това аз си подадох оставката. Просто влязох в конфликт с Фидосова и това бе в основата на премахването ми. Фидосова имаше лични интереси във Варна в лицето на Емил Радев. Не бях удобен. Открият ми конфликт с Цветанов стана, когато се разместваше листата, избрана от местното ръководство на ГЕРБ във Варна през 2011-а”, каза на свой ред Димитров.

В отговор Цветан Цветанов се включи по телефона и обясни, че е длъжен да защити структурите на ГЕРБ в общините и областите. “В голямата си част двамата говорят за нещо от преди две години. За всеки един избор имаме освен разговори с местните структури, но и търсим изследвания как човекът се позиционира.”

“Лошото при Цветанов е, че никога не си признава грешките. С него не може да се проведе нормален разговор. Той се отнасяше с нас като с малки деца. Непрекъснато поучаваше и не даваше да се оспори мнението му. В Народното събрание беше много тежко да се работи с него”, допълни Петров.

"Аз съм убеден, че ако Бойко Борисов ни беше послушал и беше махнал Цветанов преди изборите, ние щяхме да управляваме и то с мнозинство. Бойко Борисов си призна, че е допуснал грешка, след като е оставил Цветанов и Фидосова да си разиграват коня. Цветанов ръководи партията и хората ги е страх”, обясни Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието