Quantcast

Ранена е продавачката, която даваше 10% отстъпка на протестиращите

Последна промяна на 18 август 2013 в 21:12 11619 17

Взрив в китайския ресторант срещу Руската църква. Снимка: Булфото
Взрив в китайския ресторант срещу Руската църква. Снимка: Булфото

Продавачката, чийто магазин срещу Руската църква даваше 10% отстъпка за протестиращите, също е сред ранените от взрива, избухнал в китайския ресторант на бул. "Цар Освободител".

За това разказва във Фейсбук Георги Драганов, който е бил в градинката пред Народния театър, когато е избухнал взрива и е станал очевидец на изнасянето на ранените.

Ето какво пише той:

Видяхме ранените, сред които разпознах и продавачката в магазинчето, което дава 10% отстъпка за протестиращи. Стана ми изключително мъчно, понеже знам историята ѝ - съпругът ѝ е болен, затова само тя работи и издържа семейството. Тъй като подкрепя протеста, но няма възможност да присъства, тя прави тази отстъпка в знак на солидарност. Сега магазинът им е потрошен, а самата тя е ранена. Мисля, че ще е добре, ако помогнем по някакъв начин на тази жена - с пари или с каквото има нужда. Съгласни ли сте?

Във Фейсбук вече е създадено събитие "Акция в помощ на пострадалата от взрива продавачка", в което хората се уговарят как да организират кампанията по набиране на помощта. 

Магазинчето, което даваше отстъпки за протестиращите. Магазинчето, което даваше отстъпки за протестиращите.

Магазинчето, което даваше отстъпки за протестиращите.

Преди малко Полина Паунова от Mediapool написа в групата, че се е чула с жената. Тя е в "Пирогов", но нараняванията й не са тежки и се очаква да бъде изписана още тази вечер.

Информацията се разминава малко с първоначалната. В нея се казваше, че от 8-те са пострадали при инцидента, 4 са ранени тежко. Те са откарани в "Пирогов". Три от тях са жени на възраст между 47 и 55 г.  Четвъртият е мъж, той е най-тежко ранен.

По-леко ранени са четирима китайски граждани, които са откарани в ИСУЛ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2013 в 02:20

boi na negodnizite. bravo na gospojata

20.08 2013 в 18:21

а ако ранят Пашата ... ептен загинахме!

20.08 2013 в 18:18

Уфф .. сега ако ранят и Сорос ... ще я вапцаме!
Какво ще правят протестиращите!??

20.08 2013 в 00:09

коя организация, БЕ, "кънев"?
нещастник.
я по-добре кажи, вярно ли е, че бомбата е трябвало да избухне, когато протеста минава покрай нея?

20.08 2013 в 00:07

10 какво е - 10 стотинки на пост ли?
Хайде, хейтърче, разкажи колко на теб ти плащат, за да тролиш.
Или не, по-добре си върви обратно в рейса, и после - в дрискотеката на село.

19.08 2013 в 16:21

Искенно съчувствам на жената за това,което и се е случило,но и затова че е въвлечена в политически игри.Забелязахте ли логото на коя организация стои над надписа:"10%отстъпка за протестиращи"?Станали ви ясно кой плаща на жената тези 10%.

19.08 2013 в 15:11

Тази жена има "предимство", пред другите, поради семейната и история, че сама изхранва/"се грижи за" болен мъж (поне аз така разбрах). А, тази история достигна до медиите, благодарение на това, че жената е правила 10% отстъпка на протестиращи. Вероятно, ако и другите хора имаха собствена история, която да предизвика съчувствие, щяха да получат помощ от протестиращите.

Аз съм навит да помогна и на останалите, ако такива, като Емко ми докажат, че същите са в нужда и наистина се нуждаят от помощ. Т.е. да предизвикат съчувствие - у мен и останалите протестиращи.

Просто да ми ПРЕДОСТАВЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не само да хвърля хипотези - наляво-надясно - и да противопоставят.

19.08 2013 в 15:09

Аз й плащах колкото пишеше на етикета! И всеки път спирах при нея, не заради 10%, а за да си поговорим и тя винаги беше усмихната и положителна! Тя беше съпричастна към каузата, която хиляди следваха, сега ние ще сме към нея!

19.08 2013 в 09:57

А вие хората на такива които ви лижат задниците и такива, които имат по-различно мнение от вашето ли ги делите. На дупелизците им помагате, на другите, да се оправят?

19.08 2013 в 09:56

И какво правим, ако не даваше отстъпка на "протестиращите", господа родолюбци?