Ранена е продавачката, която даваше 10% отстъпка на протестиращите

Владимир Йончев 18 август 2013 в 21:12 12678 17

Взрив в китайския ресторант срещу Руската църква. Снимка: Булфото
Взрив в китайския ресторант срещу Руската църква. Снимка: Булфото

Продавачката, чийто магазин срещу Руската църква даваше 10% отстъпка за протестиращите, също е сред ранените от взрива, избухнал в китайския ресторант на бул. "Цар Освободител".

За това разказва във Фейсбук Георги Драганов, който е бил в градинката пред Народния театър, когато е избухнал взрива и е станал очевидец на изнасянето на ранените.

Ето какво пише той:

Видяхме ранените, сред които разпознах и продавачката в магазинчето, което дава 10% отстъпка за протестиращи. Стана ми изключително мъчно, понеже знам историята ѝ - съпругът ѝ е болен, затова само тя работи и издържа семейството. Тъй като подкрепя протеста, но няма възможност да присъства, тя прави тази отстъпка в знак на солидарност. Сега магазинът им е потрошен, а самата тя е ранена. Мисля, че ще е добре, ако помогнем по някакъв начин на тази жена - с пари или с каквото има нужда. Съгласни ли сте?

Във Фейсбук вече е създадено събитие "Акция в помощ на пострадалата от взрива продавачка", в което хората се уговарят как да организират кампанията по набиране на помощта. 

Магазинчето, което даваше отстъпки за протестиращите. Магазинчето, което даваше отстъпки за протестиращите.

Магазинчето, което даваше отстъпки за протестиращите.

Преди малко Полина Паунова от Mediapool написа в групата, че се е чула с жената. Тя е в "Пирогов", но нараняванията й не са тежки и се очаква да бъде изписана още тази вечер.

Информацията се разминава малко с първоначалната. В нея се казваше, че от 8-те са пострадали при инцидента, 4 са ранени тежко. Те са откарани в "Пирогов". Три от тях са жени на възраст между 47 и 55 г.  Четвъртият е мъж, той е най-тежко ранен.

По-леко ранени са четирима китайски граждани, които са откарани в ИСУЛ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!