Райков смъмри Михаил Константинов

Нели Чолашка 19 март 2013 в 17:29 2404 4

Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Марин Райков се срещнал днес с шефа на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов и го е смъмрил за политическите изявления от миналата седмица.

Това стана ясно от съобщение от правителствената пресслужба.

Лидерите на БСП - Сергей Станишев и на ДПС - Лютви Местна поискаха при срещите си с Райков да уволни Константинов заради негово изказване, в което той твърди, че би направил всичко възможно тройната коалиция да не дойде пак на власт.

След срещата с Местан в понеделник служебният премиер обеща, че ще се види с шефа на "Информационно обслужване" и след това ще обяви решението си.

И след срещата той не е решил какво да предприеме. 

"В момента, в който е готов, премиерът Марин Райков ще обяви публично становището и решението си по казуса", обявиха от правителствената пресслужба.

Оттам уточниха само, че по време на срещата Марин Райков определил като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил.

"Информационно обслужване" с мажоритарен собственик министерството на транспорта брои гласовете на изборите.

В интервю за bTV тази сутрин Михаил Константинов обяви, че ще плати по 10 хил. лв. за всяка доказана грешка в броенето, които ще бъдат внесени във фонда за лечение на деца в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови