Протестиращи внесоха исканията си срещу синята зона в СОС

Лъчезар Вълев 22 август 2012 в 16:38 1740 0

Представители на протестиращите пред Столична община. Снимка: БГНЕС
Представители на протестиращите пред Столична община. Снимка: БГНЕС

Протестиращите срещу новите правила за синя зона в центъра на София внесоха своите искания в деловодството на Столичния общински съвет (СОС).

Днес от 18:00 ч. пред градската библиотека на пл. "Славейков" отново ще има протест.

Преговарящите заявиха, че днешната демонстрация ще е последната за тази седмица. 

В понеделник от 13:00 ч. ще заседава комисията по транспорта. На срещата са поканени и представители на протестиращите, но без да участват в разговорите.

Серията от протести срещу новите правила за паркиране в центъра започнаха на 15 август. Причина за тях станаха новите цени и правила за паркиране в центъра на столицата.

Основните промени, които ще влязат в сила на 1 септември, са разделянето на територията в центъра на Синя и Зелена зона, като за паркиране в първата ще се плащат 2 лева на час, а за втората – 1 лев на час. Живеещите в централните квартали пък трябва да плащат значително по-големи суми за правото да оставят колата около дома си, а още по-солено става, ако автомобилите са два.

Според организаторите вече са събрани 32 000 подписа от столични срещу разделянето на Синя и Зелена зона, както и срещу вдигането на цените за паркиране пред жилищата и още няколко ключови промени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови