Протестиращи от Банско идват в София

15 януари 2013 в 09:29 2346 2

Протест на Банско, заради високите цени на картите. Снимка: БГНЕС
Протест на Банско, заради високите цени на картите. Снимка: БГНЕС

Протестиращите за втори лифт и нови писти в Банско идват за разговори в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Кметът на града Георги Икономов ще запознае министър Делян Добрев с исканията. Настояването на жителите на курортния град изискват промени в плана за управление на територията на парк Пирин, които вече са внесени в екоминистреството.

Протестите започнаха в края на декември, като няколко пъти беше блокиран международният път Е-79, а протестите бяха подкрепени от представители на властта. В два последователни дни там бяха председателят на Парламента Цецка Цачева и вътрешният министър Цветан Цветанов. 

За днес протести не са планирани, но всичко зависи от резултата от разговорите с министър Добрев и неговото мнение по случая.

На утрешното заседание на кабинета исканията на жителите на Банско ще бъдат обсъдени. "Ако желаем да се развива туристическият бизнес, трябва да има необходимата база, а тя вече 10 години не е обновявана", обясни Икономов, цитиран от БНТ. Според него по темата трябва да се чуе както мнението на екозащитниците, така и на скиорите и на протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!