Бунтът опъва палатка пред парламента

03 март 2013 в 14:21 4405 4

Палатков лагер ще бъде опънат в понеделник. Снимка: Сергей Антнов
Палатков лагер ще бъде опънат в понеделник. Снимка: Сергей Антнов

Палатков лагер ще бъде опънат в понеделник пред сградата на парламента. Това обявиха участници на протеста на Орлов мост.

Палатковият лагер ще бъде опънат в 11.00 часа и ще остане до изпълнение на трите искания на протестна група „Орлов мост”, а именно: свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в изборния кодекс (като гражданите да могат да участват в избори със свои представители) и мораториум върху изпълнителните дела на банките, заявиха участници в протеста.

На 9 март от 13.00 часа в зала „Арена Армеец” ще се проведе национална протестна конференция. На нея са поканени да присъстват представители на 25-те града в Европа, които подкрепиха днешния национален протест.

Хиляди българи излязоха в неделя по улиците на София в няколко протеста. След като блокираха за кратко движението в района на Орлов мост, протестиращите се разпръснаха на няколко лъча, като едните поеха към Съдебната палата, а другите към Президентството. Протестите бяха разделени и от групите протестиращи, които се разграничават една от друга.

За разлика от предишните дни на недоволство, този път хората са спокойни, празнично настроени. Не се чуват и остри скандирания. 

Протестиращи се заканиха да се съберат в сряда пред парламента и да остана там, докато не получат исканите промени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови