Промените в изборните правила – утопии и реалности (на живо)

Владимир Йончев 08 юли 2013 в 09:40 2883 17

Дискусията за промените в изборните правила ще се проведе в Червената къща
Дискусията за промените в изборните правила ще се проведе в Червената къща

Дискусия за промените в изборните правила, на която ще бъдат поставени въпросите "Какви?" "Колко?" и "Кога?, се провежда в "Червената къща" от 10 ч.

На нея се обсъждат и възможните сценарии за процедура по обсъждане и приемане на промени в изборния кодекс, ще се изясни и въпросът защо 14 НПО-та не участват в обсъждането в парламентарна зала.

Целта на тази дискусия, организирана от Червената къща, е да чуем какви промени в Изборния кодекс предлага тази група активисти и експерти, която отказа да обсъжда предложенията си с този парламент по времето на това правителство. 

Обсъждането, което започна от 10 ч. в понеделник,  ще има три главни теми, изложени от панелисти – „ролята на медиите“, „начинът на излъчване на представители“ и „изборна администрация“. Сред панелистите са Антоанета Цонева ( Институт за развитие на публичната среда), Даниел Смилов (Център за либерални стратегии) и Ваня Нушева (Прозрачност без граници), Кристина Христова (Асоциация на европейските журналисти) и други.

Боряна Димитрова (Алфа рисърч) ще даде контекста като опише очакванията на гражданите към промените в изборните правила. След това ще има свободна дискусия.

Модератор: Деян Кюранов

OFFNews ще излъчи на живо дискусията, чрез видео стрийм.

Организаторите очакват на живо и предложенията на гражданите за промяна на изборните правила. Те могат да се дадат по 2 начина:

- Извън интернет (offline): физически, в хартиен вариант, всеки може да пусне своите идеи или очаквания в картонена кутия, озаглавена „Гласуването има значение“ на рецепцията на Червената къща – непрекъснато

-       online - интерактивно по време на стрийминга и непрекъснато на ([email protected])

Watch live streaming video from angryyoungmen at livestream.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!