Прокуратурата замери с намеци ЕРП-тата и ДКЕВР

24 март 2013 в 16:59 2312 2

Борислав Сарафов. Снимка: БГНЕС
Борислав Сарафов. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е открила пропуски в контрола на енергийния регулатор (ДКЕВР) над електроразпределителните дружества. Това обяви днес зам.-главният прокурор Борислав Сарафов пред бТВ по повод проверката на работата на трите електроразпределения, която прокуратурата започна по искане на бившия министър на икономиката Делян Добрев.

Сарафов обаче отказа подробности по проверката с обяснение, че тя ще бъде описана в доклад на прокуратурата по разследванията й в енергетиката.

„По ценообразуването и контрола има пропуски от страна на регулатора. Може да се окаже, че в образуването на цените на тока са били включени дейности, които не е следвало да бъдат включвани. Има, разбира се, и редица законодателни и организационни пропуски. Всички ние сме потребители и затова се надявам, че нещата са поправими”, каза зам.-главният прокурор.

Сарафов посочи, че всички енергийни дела в страната са гледани само от един прокурор – Христо Граматиков, което по думите му, е съмнително. „Корупционно поведение у колегата не е установено, но тази грешка е налице”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!