Прокуратурата: С Борисов не водихме точно разговор

Александра Маркарян 08 май 2013 в 12:07 4169 5

Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов

С Бойко Борисов не е бил воден разговор в прокуратурата - от него са снети обяснения. Това обявиха от прокуратурата днес.

Реакцията на прокуратурата бе в отговор на твърденията на бившия премиер, че не е бил викнат на разпит. След близо час и половина в прокуратурата Борисов заяви: "Разговаряхме на тема – как да се установи тази престъпна група, която организира подслушвания в домовете на хората".

 Борисов беше извикан на разпит в Инспектората на Върховната касационна прокуратура заради изтеклите записи на разговор в дома му между него, Мирослав Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

"На 07.05.2013 г., след призоваване по установения от закона ред, от г-н Борисов са снети обяснения в хода на проверката, започната по повод изнесените записи на разговори с участието и на прокурор и обвиняемо лице. Обясненията са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет", се казва в съобщението от прокуратурата до медиите.

Прокуратурата продължава проверката със снемане на обяснения и от други лица, допълват от там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews