Прокуратурата: С Борисов не водихме точно разговор

Последна промяна на 08 май 2013 в 12:07 3182 5

Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов

С Бойко Борисов не е бил воден разговор в прокуратурата - от него са снети обяснения. Това обявиха от прокуратурата днес.

Реакцията на прокуратурата бе в отговор на твърденията на бившия премиер, че не е бил викнат на разпит. След близо час и половина в прокуратурата Борисов заяви: "Разговаряхме на тема – как да се установи тази престъпна група, която организира подслушвания в домовете на хората".

 Борисов беше извикан на разпит в Инспектората на Върховната касационна прокуратура заради изтеклите записи на разговор в дома му между него, Мирослав Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

"На 07.05.2013 г., след призоваване по установения от закона ред, от г-н Борисов са снети обяснения в хода на проверката, започната по повод изнесените записи на разговори с участието и на прокурор и обвиняемо лице. Обясненията са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет", се казва в съобщението от прокуратурата до медиите.

Прокуратурата продължава проверката със снемане на обяснения и от други лица, допълват от там.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2013 в 23:44

Може и по-близо до истината."Ушите" първо, да са пуснали записа на Миро,като са му показали той как е направил записа без да подозира.После да са го заплашили,че и семейството му ще пострада,ако по телевизията не наклевети Бойко, че е подслушвал всички,но не е изпълнил поръчката до край и "ушите" са публикували записа и сега Бойко за това защитава Миро.Който иска пак да ни яхнат тези от ДС на комунистите да внимава за кого гласува на 12-ти.

08.05 2013 в 14:16

Един глас против - някой не е схванал иронията в казаното :)

08.05 2013 в 13:56

и в качеството си на какъв има право на тези неща

08.05 2013 в 13:42

Коментарът беше изтрит заради нецензурно съдържание.

08.05 2013 в 12:56

еЙ ЖУРНАЛЯ, не цитирате точно Борисов, човекът каза, че било разговор в прокуратурата, и че е възложил задача на прокуратурата да търсят престъпна група, записала Борисов в тоалетната.
Това е, какви ги измисляте...
Второ, Борисов може да разговаря само с Главния прокурор и евентуално негов първи заместник, в никакъв случай някакъв друг пиклив прокурор. Подобни прокурори не са нивото на Борисов,
съобразявайте се, Борисов е милиционерски генерал, главен секретар на МъВъРъто, Премиер, сега има охрана от НъСъОто, значи... ниво е Боэрисов