Прокуратурата проверява една по една бюлетините от Костинброд

23 май 2013 в 11:38 1641 0

Над 350 000 фалшиви бюлетини бяха открити в печатница
Над 350 000 фалшиви бюлетини бяха открити в печатница "Мултипринт" два дни преди изборите. Снимка: БГНЕС

Днес започва детайлният оглед на всичките 350 000 бюлетини, открити в печатницата в Костинброд, обяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. 

"Това означава бюлетина по бюлетина, след което подреждането им по избирателни райони, преценка кои са годни и за кои райони са били предназначени. Това е една 10-дневна работа", обясни главният прокурор.

Цацаров не даде конкретен отговор дали служебният премиер Марин Райков ще бъде разпитан по случая. Преди дни от прокуратурата обявиха, че Райков няма да бъде разпитван. Днес Цацаров каза, че може да се очакват разпити на всички, които са имали някакво отношение по въпроса с печатането на бюлетините. Все пак той смята, че в конкретния случай не може да се очаква служебният премиер да "дежури в печатницата". 

Цацаров каза, че днес служебният премиер Марин Райков ще обяви резултатите от проверката за изтичането на информация по случая с бюлетините. Става дума за анонимния мейл, пратен от "група достойни прокурори" до някои медии. Цацаров днес каза, че изводите на прокуратурата и правителството, за това кой е източникът на теча на информация, са еднопосочни, но отказа да обясни какво означава това.

Прокуратурата ще обяви резултатите от проверката си след пресконференцията на Райков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови